Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugsafval: Limburg blijkt ‘piekprovincie’

Geplaatst opdonderdag 29 september 2016 - 6:24

Ruim een op de vijf geregistreerde drugsdumpingen in Nederland vindt plaats in Limburg.

Dat blijkt uit het rapport ‘Elke dump is een delict’ van Politie en Wetenschap, dat donderdag werd gepubliceerd.

Analyse
Het onderzoek betreft een analyse van dumpingen en lozingen van drugsafval van 2011 tot en met 2015. In die periode kwamen er in totaal 446 meldingen binnen bij de politie. Meer dan de helft (56 procent) daarvan kwam uit Brabant. Limburg bezet met 22 procent een tweede plek en behoort daarmee tot de ‘piekprovincies’.

Scherpe toename
In beide provincies is sprake van een scherpe toename van het aantal geregistreerde dumpingen en lozingen, hoewel de stijging in 2015 wat achterblijft in Limburg in vergelijking met Brabant.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drugsafval en potgrond gedumpt in het bos
Vaten met chemicaliën gedumpt in Roggel
Drugsafval Benzenrade (5 jan 2021)
Jerrycans met drugsafval gedumpt in Heerlen
Hennepafval afval dumping Kinkeweg Eperheide (6 jul 2020)
Hennepafval gedumpt in Eperheide
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen