Overslaan en naar de inhoud gaan

Drugs, cash, cryptotelefoons en speciale auto in Spaubeek

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 23:12

Meer dan 100.000 euro, bijna 8 kilo aan heroïne en cocaïne, een auto met verborgen ruimte voor drugs en geld, en twee crypto-telefoons zijn de opbrengst van een grote drugsvangst van de politie in Spaubeek en Heerlen.

Twee drugskoeriers zijn aangehouden, meldt de politie. De invallen waren al op 15 juli, maar zijn pas vrijdagavond door de politie bekendgemaakt. Een derde arrestant, de eigenaar van de speciaal geprepareerde auto, is alweer op vrije voeten.

Tip
De politie kwam de bende op het spoor na een tip dat een 37-jarige Heerlenaar op grote schaal drugs uit Zuid-Amerika en Marokko importeerde, en grote partijen drugs binnen Nederland doorverkocht. De recherche in de regio Parkstad trok de tip na, die uiteindelijk leidde tot de actie in Spaubeek.

Geheime ruimte
Daar wilde de Heerlenaar een grote partij harddrugs leveren aan een 35-jarige man uit Spaubeek. De politie greep in en vond in de auto kilo's harddrugs, waarvan een gedeelte was verstopt in een geheime bergruimte. Omdat dit verboden is werd de auto meteen in beslag genomen om te worden vernietigd.

Telmachines
Na de aanhouding volgden er huiszoekingen bij de man in Spaubeek, in het huis van de Heerlenaar in de wijk Meezenbroek en in Landgraaf. Bij de Heerlenaar vond de politie niet alleen kilo's harddrugs en geldtelmachines, ook waren er sporen dat er al veel vaker grote partijen drugs waren uitgepakt.

De twee drugskoeriers zitten vast, de gemeente Heerlen is gevraagd het huis van de Heerlense koerier op slot te doen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen