Overslaan en naar de inhoud gaan

Droomtransfer voor handbalster Harma van Kreij

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 15:06

Harma van Kreij verruilt vanaf komend seizoen Borussia Dortmund voor het Sloveense RK Krim Mercator.

Met deze transfer verzekert de Venrayse zich van een aandeel in de Champions League.

Tevreden
Van Kreij zelf is content met haar transfer: "Dit is toch wel een beloning voor al dat harde werk. Zowel op persoonlijk als sportief vlak zie ik dit als een mooie ontwikkeling die ik door ga maken."

Champions League
RK Krim Mercator is de handbalclub van de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De club won twee keer de Champions League. De afgelopen keer kwam de ploeg niet verder dan de poulefase.

Aderlating
Voor Borussia-trainer Gino Smits kwam het vertrek van Van Kreij niet als een verrassing: "Harma gaf eerder al aan zich niet voor twee jaar vast te willen leggen middels een nieuw contract. Het zat er daarom aan te komen dat ze zou vertrekken." Smits betreurt haar vertrek, maar toont begrip: "Voor ons is dit natuurlijk een aderlating. Ze is een explosieve speler met veel unieke vaardigheden. Daarbij is het natuurlijk een mooie uitdaging om op Europees niveau te kunnen handballen."

Spannend
In Nederland kwam Van Kreij uit voor HandbaL Venlo en Bevo uit Panningen. Deze transfer betekent ook dat ze in Slovenië gaat wonen. Spannend is dat zeker vindt Van Kreij: "Je bent er alleen met het handballen bezig. Daarbij is er een andere cultuur en taal dus dat zal zeker in het begin wennen zijn."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen