Overslaan en naar de inhoud gaan

Droom Rens Raemakers komt uit: een zetel in Den Haag

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 9:46

Rens Raemakers (D66) uit Neer kan nog amper bevatten dat hij een plek krijgt in de Tweede Kamer.

"Het is een droom die uitkomt", zo zegt hij de ochtend na de verkiezingen. Raemakers is met zijn 25 jaar het jongste kamerlid. "Het is ongelofelijk. Ik kan het nog maar nauwelijks geloven."

Raemakers wilde altijd al de Tweede Kamer in. Op L1 Radio vertelt hij elke dag bezig te willen zijn met politiek. "Dat ik zo jong zo'n unieke kans krijg is mooi."

Leudal
Het D66-lid wil opkomen voor de regio Limburg en voor jongeren. In zijn eigen gemeente Leudal kreeg zijn partij 16,6 procent van de stemmen. Dat is ruim 10 procent meer dan vier jaar geleden.

Afgelopen nacht vierde de familie van Rens ook al feest in een café in Neer. "We zijn apetrots op Rens", zo zei zijn vader Jo tijdens de feestavond.

Lees ook: Familie apetrots op jongste kamerlid Rens Raemakers (D66)

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

D66-Kamerlid Raemakers vertrekt uit gemeenteraad Leudal
d66
Rens Raemakers kandidaat voor Tweede Kamerverkiezingen
Rens Raemakers Tweede Kamerlid politicus
Rens Raemakers lager op D66-lijst: 'Teleurstelling'
Raemakers zakt plaatsje op verkiezingslijst D66
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen