Overslaan en naar de inhoud gaan

Droom Candy Jacobs komt uit: Skaters treden toe tot NOC*NSF

Geplaatst opmaandag 20 november 2017 - 21:25

De Skateboard Federatie Nederland is toegetreden als aspirantlid tot het NOC*NSF.

De leden stemden maandag tijdens de algemene vergadering van de sportkoepel in met de komst van de bond wiens sporters mogelijk debuteren op de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Candy Jacobs
En dat is goed nieuws voor Candy Jacobs. De Tegelse hoopt al jarenlang dat haar sport wordt erkend door de sportorganisatie. De landskampioen kan zich dan al beginnen voor te bereiden op de Olympische Spelen.

Lees ook: Skateboardster Candy Jacobs pakt Nederlandse titel

Youtube

Street en park
Twee disciplines van het skateboarden verkregen in 2016 de olympische status: street en park. "Er is sinds 2004 contact geweest over mogelijke aansluiting. De Skateboard Federatie heeft een lang traject doorlopen en voldoet inmiddels aan de eisen. We heten ze van harte welkom", zei voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF. Hij ontving uit handen van SFN-voorzitter Bram Waterman een skateboard.

Lidmaatschap
Zoals de reglementen voorschrijven krijgt de SFN eerst de status van aspirantlid, zonder stemrecht. Dat kan na twee jaar worden omgezet in een lidmaatschap.

Youtube
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen