Overslaan en naar de inhoud gaan

Droom Candy Jacobs komt uit: Skaters treden toe tot NOC*NSF

Geplaatst opmaandag 20 november 2017 - 21:25

De Skateboard Federatie Nederland is toegetreden als aspirantlid tot het NOC*NSF.

De leden stemden maandag tijdens de algemene vergadering van de sportkoepel in met de komst van de bond wiens sporters mogelijk debuteren op de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Candy Jacobs
En dat is goed nieuws voor Candy Jacobs. De Tegelse hoopt al jarenlang dat haar sport wordt erkend door de sportorganisatie. De landskampioen kan zich dan al beginnen voor te bereiden op de Olympische Spelen.

Lees ook: Skateboardster Candy Jacobs pakt Nederlandse titel

Youtube

Street en park
Twee disciplines van het skateboarden verkregen in 2016 de olympische status: street en park. "Er is sinds 2004 contact geweest over mogelijke aansluiting. De Skateboard Federatie heeft een lang traject doorlopen en voldoet inmiddels aan de eisen. We heten ze van harte welkom", zei voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF. Hij ontving uit handen van SFN-voorzitter Bram Waterman een skateboard.

Lidmaatschap
Zoals de reglementen voorschrijven krijgt de SFN eerst de status van aspirantlid, zonder stemrecht. Dat kan na twee jaar worden omgezet in een lidmaatschap.

Youtube
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen