Overslaan en naar de inhoud gaan

Droogte houdt aan, neerslagtekort loopt verder op

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2020 - 15:56

Ondanks de neerslag van de afgelopen week, blijft het onverminderd droog ook in Limburg. Vooral in de Peel, de Maasduinen en het Plateau van Margraten is er een groot neerslagtekort.

Dat blijkt uit de droogtemonitor van Rijkswaterstaat.

Schade
Vooral in Oost- en Zuid-Nederland zijn de effecten van de droogte merkbaar. Daar kan vaak geen water worden aangevoerd. En dus ontstaat er schade aan de natuur en de landbouw. De Maas bij Maastricht heeft een afvoer van 60 kubieke meter per seconde. Dat is nog voldoende om aan de watervraag te voldoen. Bij Maasbracht wordt het water nu op een hoger peil gestuwd om meer water vast te houden.

Neerlsagtekort Droogtemonitor
Beeld: Droogtemonitor

Drinkwater
Ondanks de aanhoudende droogte zijn er nog geen knelpunten voor het drinkwater. Wel bereiden de drinkwaterbedrijven zich nu al voor op een hoge watervraag deze zomer.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen