Overslaan en naar de inhoud gaan

Droogte eist weer zijn tol: natuurbrand in Heythuysen

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 10:50

In Heythuysen heeft een natuurbrand aan de straat Heide een weiland deels in de as gelegd.

Het vuur brak rond 10:30 uur uit in de wei achter een huis. In de wei staan paarden.

Groot materieel
Vanwege de droogte rukte de brandweer met groot materieel uit om de vlammen te bestrijden. Er werden onder meer twee blusvoertuigen en twee waterwagens ingezet. Rond 11:00 uur was het vuur gedoofd.

Ongeveer vijftig vierkante meter viel ten prooi aan de vlammen. Een aangrenzende manege heeft geen last gehad van de brand, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Lees ook: Ook bosgebied in Landgraaf blijft niet gespaard

Schering en inslag
Het is deze dagen niet voor het eerst dat de brandweer in actie moet komen. Het is de laatste dagen schering en inslag als het gaat om natuurbranden. Dinsdag aan het einde van de ochtend brak er ook een kleine brand uit aan de Scheidingsweg in Posterholt. Deze was snel onder controle.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen