Overslaan en naar de inhoud gaan

Dronken man gebruikte nekklem bij Heerlense agent

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 12:15

Een dronken man heeft eerder dit jaar geprobeerd een agent te wurgen in Heerlen. Dat stelt justitie. De man, Dave K. (29), geeft toe dat hij fout zat.

Dit alles kwam maandag ter sprake tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht.

Niet één biertje
Dave kwam op 15 augustus in aanraking met de politie en eindigde dat avontuur op het politiebureau. Hij verkeerde in beschonken toestand. Dat was niet voor het eerst, geeft de Heerlenaar toe. "Ik kan niet even één biertje drinken, dan wordt het meer. Bij mij moet het gewoon nul zijn."

In de nekklem
De combinatie van alcohol en een conflictsituatie zorgde ervoor dat de zaak op het bureau escaleerde. Dave gaf een hoofdagent een harde duw en nam hem daarna in een nekklem. Volgens de officier van justitie hield hij vervolgens een tijdlang vast en trok hij de klem zelfs strakker aan. Zelf kan de twintiger zich nog maar weinig herinneren, zo zegt hij. "Al komen sommige details nu wel terug."

Roer omgooien
Justitie vervolgt hem voor poging tot doodslag, of als dat niet bewezen kan worden: zware mishandeling. Dave erkent dat hij fout zat en hulp nodig heeft om van zijn drankprobleem af te komen. "Ik ben nu bijna dertig jaar oud en zit al een tijdje onderaan. Het is tijd om het roer om te gooien. Er moet iets gebeuren", zei hij maandag tegen de rechter.

Dave mist hond
Diezelfde rechter moest beslissen of Dave zijn proces in vrijheid mag afwachten. Nu zit hij nog vast in Middelburg, ver weg van vrienden en familie. Hij mist zijn hond naar eigen zeggen het meest. Die logeert tijdelijk elders en kan niet op bezoek komen in de gevangenis. Gelukkig voor de twee komt daar snel verandering in; de rechter stuurde Dave onder strenge voorwaarden naar huis.

Er worden nog twee collega's van de agent gehoord, omdat zij het incident hebben gezien. Ook krijgt Dave de kans om de details die hij zich weer kan herinneren met de politie te delen. Er is nog geen nieuwe zittingsdatum bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen