Overslaan en naar de inhoud gaan

Dronken man gebruikte nekklem bij Heerlense agent

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 12:15

Een dronken man heeft eerder dit jaar geprobeerd een agent te wurgen in Heerlen. Dat stelt justitie. De man, Dave K. (29), geeft toe dat hij fout zat.

Dit alles kwam maandag ter sprake tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht.

Niet één biertje
Dave kwam op 15 augustus in aanraking met de politie en eindigde dat avontuur op het politiebureau. Hij verkeerde in beschonken toestand. Dat was niet voor het eerst, geeft de Heerlenaar toe. "Ik kan niet even één biertje drinken, dan wordt het meer. Bij mij moet het gewoon nul zijn."

In de nekklem
De combinatie van alcohol en een conflictsituatie zorgde ervoor dat de zaak op het bureau escaleerde. Dave gaf een hoofdagent een harde duw en nam hem daarna in een nekklem. Volgens de officier van justitie hield hij vervolgens een tijdlang vast en trok hij de klem zelfs strakker aan. Zelf kan de twintiger zich nog maar weinig herinneren, zo zegt hij. "Al komen sommige details nu wel terug."

Roer omgooien
Justitie vervolgt hem voor poging tot doodslag, of als dat niet bewezen kan worden: zware mishandeling. Dave erkent dat hij fout zat en hulp nodig heeft om van zijn drankprobleem af te komen. "Ik ben nu bijna dertig jaar oud en zit al een tijdje onderaan. Het is tijd om het roer om te gooien. Er moet iets gebeuren", zei hij maandag tegen de rechter.

Dave mist hond
Diezelfde rechter moest beslissen of Dave zijn proces in vrijheid mag afwachten. Nu zit hij nog vast in Middelburg, ver weg van vrienden en familie. Hij mist zijn hond naar eigen zeggen het meest. Die logeert tijdelijk elders en kan niet op bezoek komen in de gevangenis. Gelukkig voor de twee komt daar snel verandering in; de rechter stuurde Dave onder strenge voorwaarden naar huis.

Er worden nog twee collega's van de agent gehoord, omdat zij het incident hebben gezien. Ook krijgt Dave de kans om de details die hij zich weer kan herinneren met de politie te delen. Er is nog geen nieuwe zittingsdatum bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen