Overslaan en naar de inhoud gaan

Dronken automobilist met gipsbeen 6 maanden de cel in

Geplaatst opmaandag 19 januari 2015 - 16:44

De 57-jarige Maastrichtenaar die in april 2013 dronken en met een been in het gips op de Oeslingerbaan een motorrijder uit Beek aanreed, moet zes maanden de cel in.

De motorrijder kwam bij het ongeluk om het leven.

Niet de cel in
Het Openbaar Ministerie eiste vier maanden cel tegen de Maastrichtenaar, maar de rechtbank besloot de bestuurder van de auto maandag tot zes maanden cel te veroordelen. Volgens de rechtbank heeft hij drie fouten gemaakt. Allereerst door geen voorrang te verlenen aan de motorrijder, daarnaast had de Maastrichtenaar gedronken en keek hij geen tweede keer naar links keek toen hij de kruising naderde.

Dronken en been in gips
Ook mag de dader twee jaar lang geen auto meer rijden.
De automobilist had ten tijde van het ongeluk niet alleen gedronken - vier glazen port naar eigen zeggen - ook had hij een been in het gips.

Motorrijder reed te hard
De motorrijder zelf ging echter ook niet vrijuit. Hij naderde de kruising met een snelheid van 97 kilometer, terwijl de maximumsnelheid slechts 50 kilometer per uur was. Uit onderzoek blijkt dat het ongeluk niet zou hebben plaatsgevonden als de motorrijder met een snelheid van 50 tot 70 km/u had gereden.

Dat de motorrijder te hard reed, doet echter niets af aan de schuld van de automobilist, meent de rechtbank.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

240 uur taakstraf voor doodrijden meisje (17) Maastricht
Motorrijder gewond na ongeluk in Venlo
Twee gewonden bij ernstig ongeval in Maastricht
Taakstraf voor dronken snorfietser die ongeluk veroorzaakte
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen