iStock-599960938

Boerenbond LLTB zet weer drones in tegen hennepteelt

Boerenbond LLTB wil weer drones gaan inzetten in de strijd tegen illegale hennepplanten in maisvelden. Criminelen gebruiken grote maisvelden om in het midden, onzichtbaar voor de omgeving, hennep aan te planten. Boeren komen er vaak pas achter als de mais geoogst wordt.

stock drone
Basis Vredepeel is hoofdkwartier drone-bestrijding

Ze hadden al verstand van luchtafweer in Vredepeel, maar de dreiging bestaat in 2020 niet meer alleen uit vliegtuigen en raketten. Drones zijn in opmars. En die worden steeds kleiner en sneller, terwijl de gebruikers steeds inventiever worden.

Peelbrand vanuit drone
Video: Bekijk de gevolgen van de verwoestende Peelbrand

Bij de grootste natuurbrand ooit in Nederland ging deze week in De Peel bij Griendtsveen 800 hectare natuurgebied verloren.

Kermis Weert (29 sep 2019)
Kermis Weert: Politie zet drones in

Om de mensenmassa die de Weerter kermis bezoekt in veilige banen te leiden zet de politie zaterdag en zondag drones in.

Venlo wil drones inzetten tegen overlastgevende truckers

De gemeente Venlo wil een pilot starten waar drones gaan monitoren waar vrachtwagenchauffeurs illegaal geparkeerd staan.

Drones van Limburgs bedrijf moeten landmijnen vernietigen

Alle landmijnen de wereld uit. Dat is het doel van het Maastrichtse bedrijf Mine Kafen. Het bedrijf ontwikkelt daarvoor drones.

Limburgse boeren mogen met drones zoeken naar wiet

Limburgse boeren mogen drones met camera's inzetten om te controleren of er illegaal wiet wordt verbouwd in hun maïsvelden.

LLTB teleurgesteld over dronebesluit minister Blok

De Limburgse Land en Tuinbouwbond (LLTB) is teleurgesteld in minister Stef Blok, omdat hij geen heil lijkt te zien in de drugsvluchten met drones boven maïsvelden.

Debat over inzet drones om hennep op te sporen

Woensdag is er een debat in de Tweede Kamer over het gebruik van drones die ingezet worden om hennep op te sporen.

Limburgse boeren teleurgesteld in minister Blok

De Limburgse boerenkoepel LLTB is boos op minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten