Overslaan en naar de inhoud gaan

Drinkwater mogelijk verkleurd: wel veilig om te drinken

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 16:59

Als gevolg van de wateroverlast kan het zijn dat het water in Zuid-Limburg verkleurd uit de kraan loopt. Volgens Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) is het water wel veilig om te drinken.

Vanwege het hoogwater zijn er volgens WML veel humusstoffen zoals aarde, planten en hout in de stuwmeren van de Duitse Nordeifel gespoeld.

Ruwe water verversen
Van dat water wordt gezuiverd drinkwater geleverd aan een gedeelte van de inwoners van Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Vaals. "Totdat het ruwe water in de Dreilägerbachtalsperre, Kalltalsperre en Obersee volledig ververst is, is het mogelijk dat het drinkwater licht verkleurd is", laat WML weten. Dat de kleur van het water mogelijk afwijkt, kan vooral opvallen bij een grote laagdikte. Denk hierbij aan het vullen van een badkuip. Ook bestaat er een kans dat het water lichtjes naar chloor ruikt.

Geen ziekmakende bacteriën
De inwoners hoeven niet te vrezen voor ziekmakende bacteriën in het drinkwater. Uit meerdere controles van WML is gebleken dat deze er niet zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen