drinkwater water kraan

Problemen met kraanwater in omgeving Kerkrade

Als gevolg van een leidingbreuk komt er in de omgeving van Kerkrade donderdagochtend minder of geen water uit de kraan.

drinkwater water kraan
WML: Gebruik zo weinig mogelijk drinkwater

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) geeft het dringende advies om geen of zo weinig mogelijk drinkwater te gebruiken om de tuin te sproeien of om zwembaden te vullen.

wml tappuntten watertappunten watertappunt watertap waterleiding maatschappij limburg (14 apr 2020)
Kraan voor gratis drinkwater gaat weer open

De kraan voor gratis drinkwater via de tappunten van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) gaat weer open. Uit de watertaps stroomt vanaf 13 juni weer drinkwater.

handen wassen drinkwater corona
Limburg verbruikt iets meer drinkwater, maar niet overal

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) ziet vanwege de coronamaatregelen een lichte toename in het drinkwatergebruik in Limburg, maar in het Heuvelland is juist een flinke afname te zien.

wml tappuntten watertappunten watertappunt watertap waterleiding maatschappij limburg (14 apr 2020)
Openbare watertaps WML blijven voorlopig afgesloten

De openbare watertappunten van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) blijven voorlopig buiten gebruik.

drinkwater water kraan
Tweede waterlek in Wijlre in twee dagen

Voor de tweede dag op rij zit een deel van Wijlre zonder drinkwater.

Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning
Chemelot: 'Waterschap vroeg ons om eerder te zijn'

Sitech heeft niet het gevoel dat het gematst is door het Waterschap bij de verlenging van de vergunning om afvalwater te lozen in een zijtak van de Maas.

drinkwater water kraan
WML haalt na drie weken weer water uit Maas

De Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) heeft sinds zaterdag de inname van Maaswater voor drinkwaterwinning weer hervat.

Maas Maastricht Rivier
'EU moet optreden tegen vervuilers van de Maas'

De Europese Commissie moet optreden tegen EU-landen die zorgen voor verontreiniging van rivieren als de Maas. Dat stelt Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren.

drinkwater kraanwater jongen drinkt water uit kraan stock
Gif in Maas: nog steeds geen inname voor drinkwater

Als gevolg van een ernstige vervuiling van het Maaswater gebruikt Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) nog steeds geen water uit de rivier voor de productie van drinkwater.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten