Overslaan en naar de inhoud gaan

Dringend advies: draag mondkapje op Drielandenpunt

Geplaatst opdonderdag 30 juli 2020 - 19:31

Op het Drielandenpunt geldt vanaf vandaag het dringende advies overal een mondkapje te dragen. De gemeente Vaals en de Belgische en Duitse buurgemeenten dringen daar op aan, omdat het drukker is dan ooit op het hoogste punt van Nederland.

"Wij merken overduidelijk dat veel meer mensen voor een binnenlandse vakantie kiezen", zegt Jean Paul Kompier. Hij is horeca-ondernemer op het Drielandenpunt, maar ook wethouder van de gemeente Vaals. "Het is hier dus drukker dan ooit, dat is fijn, maar we maken ons ook zorgen."

Afstand houden
Volgens Kompier zijn mensen niet zo bezig met afstand houden en dragen ze ook geen mondkapje, terwijl dat in België en Duitsland verplicht is. "En hier sta je voor je het weet in een van de die twee landen."

Blij
Hij is blij met de extra omzet, maar bezorgd over de drukte en een mogelijke groei van het aantal besmettingen. "Een tweede lockdown zou funest zijn voor heel veel ondernemers", zegt Kompier. "We moeten alles doen om te voorkomen dat het weer misgaat. Dat kunnen we ons echt niet permitteren."

Onduidelijkheid
De gemeente Vaals en de Duitse en Belgische buurgemeenten hebben nu de handen ineengeslagen om in ieder geval op het Drielandenpunt tot een duidelijk beleid te komen. "Het is natuurlijk ook ingewikkeld om te volgen wat je wel en niet mag in drie verschillende landen", zegt Kompier. "Daarom hebben we hier nu een bord geplaatst waarop we onze gasten vriendelijk doch dringend vragen een mondkapje te dragen. Dan ben je ook af van de onduidelijkheid."

Experimenten
Daarmee lijkt Vaals een beetje vooruit te lopen op mogelijke regionale en lokale experimenten met het verplicht dragen van een mondkapje. Woensdag kwam naar buiten dat dergelijke experimenten tot de mogelijkheid behoren, om ervoor te zorgen dat mensen anderhalve meter afstand houden.

Lees ook: Geen mondkapjesplicht, wel experimenten op regionaal niveau

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV