Overslaan en naar de inhoud gaan

Drietal aangehouden na mishandeling bij inbraak

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 13:32

De politie heeft een vrouw en twee mannen opgepakt die verantwoordelijk zouden zijn voor een gewelddadige woninginbraak op Tweede Kerstdag in Holtum.

Het gaat om een 32-jarige en een 48-jarige man uit Maastricht en een 33-jarige Heerlense. De politie verspreidde vorige week het signalement van twee verdachten.

Betrapt
Twee inbrekers wilden op 26 december rond 23:30 uur hun slag slaan in een woning aan de Voss van Holtumstraat. Een van de bewoners van het pand had dat in de gaten en sloeg alarm. Een andere bewoner kwam op dat moment net thuis en betrapte het duo.

Lees ook: Betrapte inbrekers mishandelen bewoner met zwaar voorwerp

Zwaar voorwerp
Die bewoner werd toen hij eenmaal binnen was met een zwaar voorwerp bewerkt door het geboefte. Daarna sloegen ze via een raam op de vlucht, om vervolgens via een in de Edwin Aldrinstraat geparkeerde blauwe auto weg te rijden. In die auto zat de derde verdachte.

Gewond
De mishandelde bewoner raakte bij het incident gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De boeven wisten niets buit te maken.

Verband
Enkele weken eerder werd ook al geprobeerd in te breken in het pand. Omdat de drie vastzitten, kan de politie niks zeggen over een mogelijk verband tussen de beide zaken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen