Overslaan en naar de inhoud gaan

Drietal aangehouden na mishandeling bij inbraak

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 13:32

De politie heeft een vrouw en twee mannen opgepakt die verantwoordelijk zouden zijn voor een gewelddadige woninginbraak op Tweede Kerstdag in Holtum.

Het gaat om een 32-jarige en een 48-jarige man uit Maastricht en een 33-jarige Heerlense. De politie verspreidde vorige week het signalement van twee verdachten.

Betrapt
Twee inbrekers wilden op 26 december rond 23:30 uur hun slag slaan in een woning aan de Voss van Holtumstraat. Een van de bewoners van het pand had dat in de gaten en sloeg alarm. Een andere bewoner kwam op dat moment net thuis en betrapte het duo.

Lees ook: Betrapte inbrekers mishandelen bewoner met zwaar voorwerp

Zwaar voorwerp
Die bewoner werd toen hij eenmaal binnen was met een zwaar voorwerp bewerkt door het geboefte. Daarna sloegen ze via een raam op de vlucht, om vervolgens via een in de Edwin Aldrinstraat geparkeerde blauwe auto weg te rijden. In die auto zat de derde verdachte.

Gewond
De mishandelde bewoner raakte bij het incident gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De boeven wisten niets buit te maken.

Verband
Enkele weken eerder werd ook al geprobeerd in te breken in het pand. Omdat de drie vastzitten, kan de politie niks zeggen over een mogelijk verband tussen de beide zaken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen