Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Driepunter ontglipt pover Roda JC in slotfase: 1-1

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 21:51

Op een nat sportcomplex in Wijdewormer is een tegenvallend Roda JC er niet in geslaagd Jong AZ te kloppen. Na een treffer van Mario Engels bracht Leon Bergsma de thuisploeg in de slotfase langszij: 1-1.

De formatie van Robert Molenaar heeft daardoor nu al vier duels op rij niet weten te winnen.

Onder druk
Jong AZ nam al snel het initiatief op het eigen sportpark Wijdewormer, tegen een Roda dat het zonder de lichtgeblesseerde aanvoerder Daryl Werker moest stellen. Debutant Daniele Zotti had het druk in het hart van de vijfmansverdediging, want via topscorer Ferdy Druijf en Vince Dekker voerde Jong AZ langzaam maar zeker de druk op. Doelman Tom Muyters en wat geluk voorkwamen een Alkmaarse treffer.

Zwak
Het zwak acterend Roda kon daar aan de overkant weinig tegenover zetten. Een schot van Henk Dijkhuizen dat over én naast het doel vloog vatte het Kerkraadse gevaar in het eerste bedrijf wel samen.

Mitchel Paulissen namens Roda JC in het duel tegen Jong AZ.
Foto: Orange Pictures

Tegen de verhouding in
Direct na rust ontsnapte Roda tweemaal: een vrije trap van Druijf spatte uiteen op de lat en een poging van ver door Justin Bakker zeilde rakelings over het doel. Waar het wachten leek op een doelpunt van de thuisploeg, sloeg Roda JC tegen de verhouding in genadeloos toe. Engels was weer eens de gevierde man toen hij onbedreigd op doelman Jasper Schendelaar afging, de goalie omspeelde en koelbloedig afrondde.

Langszij
Daardoor lagen er plots drie punten in het verschiet voor Roda, dat nog kansjes kreeg om het duel op slot te gooien. In plaats daarvan was het Jong AZ dat in de slotfase pakte waar het recht op had: een gelijkspel. Met een kopbal bracht Leon Bergsma de Alkmaarse beloften in de slotfase langszij: 1-1.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen