Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Driepunter ontglipt pover Roda JC in slotfase: 1-1

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 21:51

Op een nat sportcomplex in Wijdewormer is een tegenvallend Roda JC er niet in geslaagd Jong AZ te kloppen. Na een treffer van Mario Engels bracht Leon Bergsma de thuisploeg in de slotfase langszij: 1-1.

De formatie van Robert Molenaar heeft daardoor nu al vier duels op rij niet weten te winnen.

Onder druk
Jong AZ nam al snel het initiatief op het eigen sportpark Wijdewormer, tegen een Roda dat het zonder de lichtgeblesseerde aanvoerder Daryl Werker moest stellen. Debutant Daniele Zotti had het druk in het hart van de vijfmansverdediging, want via topscorer Ferdy Druijf en Vince Dekker voerde Jong AZ langzaam maar zeker de druk op. Doelman Tom Muyters en wat geluk voorkwamen een Alkmaarse treffer.

Zwak
Het zwak acterend Roda kon daar aan de overkant weinig tegenover zetten. Een schot van Henk Dijkhuizen dat over én naast het doel vloog vatte het Kerkraadse gevaar in het eerste bedrijf wel samen.

Mitchel Paulissen namens Roda JC in het duel tegen Jong AZ.
Foto: Orange Pictures

Tegen de verhouding in
Direct na rust ontsnapte Roda tweemaal: een vrije trap van Druijf spatte uiteen op de lat en een poging van ver door Justin Bakker zeilde rakelings over het doel. Waar het wachten leek op een doelpunt van de thuisploeg, sloeg Roda JC tegen de verhouding in genadeloos toe. Engels was weer eens de gevierde man toen hij onbedreigd op doelman Jasper Schendelaar afging, de goalie omspeelde en koelbloedig afrondde.

Langszij
Daardoor lagen er plots drie punten in het verschiet voor Roda, dat nog kansjes kreeg om het duel op slot te gooien. In plaats daarvan was het Jong AZ dat in de slotfase pakte waar het recht op had: een gelijkspel. Met een kopbal bracht Leon Bergsma de Alkmaarse beloften in de slotfase langszij: 1-1.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen