Overslaan en naar de inhoud gaan

Driemaal is scheepsrecht: Passiespelen Tegelen gaan door

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 19:52

Na twee keer te zijn uitgesteld vanwege het coronavirus gaan de Passiespelen in Tegelen dit jaar door.

De eerste twee voorstellingen over de laatste dagen van Jezus Christus vinden plaats op 3 juli in openluchttheater De Doolhof in Tegelen, meldt de organisatie.

Ruim 30 voorstellingen
Het zijn dan de 21e Passiespelen sinds de eerste opvoering in 1931. In totaal worden 36 voorstellingen gespeeld, telkens twee per dag. De laatste opvoering is op zondag 5 september.

Lees ook: Première Passiespelen Tegelen opnieuw uitgesteld

Coronaproof
De organisatie laat weten dat de voorstellingsreeks coronaproof zal zijn. Dat wil zeggen: slechts een kwart van het totale aantal zitplaatsen is beschikbaar en publiek zit op anderhalve meter afstand. Mochten de maatregelen verruimd worden, dan kan worden opgeschaald. Ook is er geen pauze om beweging te voorkomen.

"Tot 2025 wachten was geen optie. We voelen het als onze plicht om ons verhaal van hoop, liefde en vertrouwen juist in deze moeilijke periode te vertellen", zeggen voorzitter Jos Teeuwen en regisseur Cees Rullen.

Verschuiven
Oorspronkelijk zou het religieuze schouwspel, dat om de vijf jaar in openluchttheater De Doolhof wordt uitgevoerd, vanaf 10 mei vorig jaar worden gespeeld. Door de coronapandemie werd het spektakel verschoven naar 18 april 2021, maar ook dat zag de organisatie niet gebeuren. Nu is er dus een nieuwe datum: 3 juli.

Lees ook: Passiespelen in 2021 gaan zeker door, coronaproof

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen