Overslaan en naar de inhoud gaan

Driemaal is scheepsrecht: Passiespelen Tegelen gaan door

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 19:52

Na twee keer te zijn uitgesteld vanwege het coronavirus gaan de Passiespelen in Tegelen dit jaar door.

De eerste twee voorstellingen over de laatste dagen van Jezus Christus vinden plaats op 3 juli in openluchttheater De Doolhof in Tegelen, meldt de organisatie.

Ruim 30 voorstellingen
Het zijn dan de 21e Passiespelen sinds de eerste opvoering in 1931. In totaal worden 36 voorstellingen gespeeld, telkens twee per dag. De laatste opvoering is op zondag 5 september.

Lees ook: Première Passiespelen Tegelen opnieuw uitgesteld

Coronaproof
De organisatie laat weten dat de voorstellingsreeks coronaproof zal zijn. Dat wil zeggen: slechts een kwart van het totale aantal zitplaatsen is beschikbaar en publiek zit op anderhalve meter afstand. Mochten de maatregelen verruimd worden, dan kan worden opgeschaald. Ook is er geen pauze om beweging te voorkomen.

"Tot 2025 wachten was geen optie. We voelen het als onze plicht om ons verhaal van hoop, liefde en vertrouwen juist in deze moeilijke periode te vertellen", zeggen voorzitter Jos Teeuwen en regisseur Cees Rullen.

Verschuiven
Oorspronkelijk zou het religieuze schouwspel, dat om de vijf jaar in openluchttheater De Doolhof wordt uitgevoerd, vanaf 10 mei vorig jaar worden gespeeld. Door de coronapandemie werd het spektakel verschoven naar 18 april 2021, maar ook dat zag de organisatie niet gebeuren. Nu is er dus een nieuwe datum: 3 juli.

Lees ook: Passiespelen in 2021 gaan zeker door, coronaproof

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen