Overslaan en naar de inhoud gaan

Drielandenpunt afgesloten vanwege grote toeloop

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 12:29

De gemeente Vaals heeft de toegangsweg naar het Drielandenpunt afgesloten. Volgens de gemeente was er zondagochtend veel toeloop naar het wandelgebied.

'Om te voorkomen dat te veel mensen het mooie weer aangrijpen om een wandeling te maken rond het Drielandenpunt is besloten de weg ernaartoe per direct te sluiten', zo schrijft de gemeente.

Waarschuwing
Volgens Vaals gaan de toegangswegen naar andere populaire wandelgebieden, zoals het Vijlenererbos, ook op slot als het daar druk wordt.

Lees ook: Advies: na succesvolle zaterdag, ook zondag nog thuisblijven

Maatregelen
Vanwege het coronavirus wordt mensen geadviseerd om thuis te blijven. Ondanks het mooie lenteweer wordt dit advies door de meeste mensen opgevolgd. Omdat niet iedereen zich aan deze regels heeft gehouden, heeft Vaals besloten op te treden. Vorige week werd eenzelfde soort maatregel al getroffen in Landgraaf. Daar ging de Wilhelminaberg op slot.

Slenaken en Epen
Volgens een correspondent ter plaatse heeft de politie ook enkele wegen in het Heuvelland afgesloten. Vanwege de drukte zijn onder andere wegen in Epen en Slenaken dicht.

Wegafsluiting Heuvelland (5 apr 2020)
De politie heeft de weg tussen Epen en Vaals afgesloten.
Foto: L1

Lees ook: Te veel recreanten: Wilhelminaberg Landgraaf afgesloten

Natuurgebieden
Volgens Stichting Limburgs Landschap houden Limburgers zich over het algemeen netjes aan de regels en is het bij natuurgebieden in de provincie zondag erg rustig. "Er staan weinig auto's op de parkeerplaatsen", zegt Edmond Staal van het Limburgs Landschap. "Mensen houden zich aan de oproep. Er zijn wel bezoekers, maar vooral wandelaars en fietsers. Er zijn maar weinig toeristen."

Sint Pietersberg Maastricht
Bij de Sint Pietersberg in Maastricht zijn waarschuwingsborden geplaatst.
Foto: Jean-Pierre Geusens

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen