Overslaan en naar de inhoud gaan

Drielandenpunt afgesloten vanwege grote toeloop

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 12:29

De gemeente Vaals heeft de toegangsweg naar het Drielandenpunt afgesloten. Volgens de gemeente was er zondagochtend veel toeloop naar het wandelgebied.

'Om te voorkomen dat te veel mensen het mooie weer aangrijpen om een wandeling te maken rond het Drielandenpunt is besloten de weg ernaartoe per direct te sluiten', zo schrijft de gemeente.

Waarschuwing
Volgens Vaals gaan de toegangswegen naar andere populaire wandelgebieden, zoals het Vijlenererbos, ook op slot als het daar druk wordt.

Lees ook: Advies: na succesvolle zaterdag, ook zondag nog thuisblijven

Maatregelen
Vanwege het coronavirus wordt mensen geadviseerd om thuis te blijven. Ondanks het mooie lenteweer wordt dit advies door de meeste mensen opgevolgd. Omdat niet iedereen zich aan deze regels heeft gehouden, heeft Vaals besloten op te treden. Vorige week werd eenzelfde soort maatregel al getroffen in Landgraaf. Daar ging de Wilhelminaberg op slot.

Slenaken en Epen
Volgens een correspondent ter plaatse heeft de politie ook enkele wegen in het Heuvelland afgesloten. Vanwege de drukte zijn onder andere wegen in Epen en Slenaken dicht.

Wegafsluiting Heuvelland (5 apr 2020)
De politie heeft de weg tussen Epen en Vaals afgesloten.
Foto: L1

Lees ook: Te veel recreanten: Wilhelminaberg Landgraaf afgesloten

Natuurgebieden
Volgens Stichting Limburgs Landschap houden Limburgers zich over het algemeen netjes aan de regels en is het bij natuurgebieden in de provincie zondag erg rustig. "Er staan weinig auto's op de parkeerplaatsen", zegt Edmond Staal van het Limburgs Landschap. "Mensen houden zich aan de oproep. Er zijn wel bezoekers, maar vooral wandelaars en fietsers. Er zijn maar weinig toeristen."

Sint Pietersberg Maastricht
Bij de Sint Pietersberg in Maastricht zijn waarschuwingsborden geplaatst.
Foto: Jean-Pierre Geusens

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen