Overslaan en naar de inhoud gaan

Drielandenpunt afgesloten vanwege grote toeloop

Geplaatst opzondag 5 april 2020 - 12:29

De gemeente Vaals heeft de toegangsweg naar het Drielandenpunt afgesloten. Volgens de gemeente was er zondagochtend veel toeloop naar het wandelgebied.

'Om te voorkomen dat te veel mensen het mooie weer aangrijpen om een wandeling te maken rond het Drielandenpunt is besloten de weg ernaartoe per direct te sluiten', zo schrijft de gemeente.

Waarschuwing
Volgens Vaals gaan de toegangswegen naar andere populaire wandelgebieden, zoals het Vijlenererbos, ook op slot als het daar druk wordt.

Lees ook: Advies: na succesvolle zaterdag, ook zondag nog thuisblijven

Maatregelen
Vanwege het coronavirus wordt mensen geadviseerd om thuis te blijven. Ondanks het mooie lenteweer wordt dit advies door de meeste mensen opgevolgd. Omdat niet iedereen zich aan deze regels heeft gehouden, heeft Vaals besloten op te treden. Vorige week werd eenzelfde soort maatregel al getroffen in Landgraaf. Daar ging de Wilhelminaberg op slot.

Slenaken en Epen
Volgens een correspondent ter plaatse heeft de politie ook enkele wegen in het Heuvelland afgesloten. Vanwege de drukte zijn onder andere wegen in Epen en Slenaken dicht.

Wegafsluiting Heuvelland (5 apr 2020)
De politie heeft de weg tussen Epen en Vaals afgesloten.
Foto: L1

Lees ook: Te veel recreanten: Wilhelminaberg Landgraaf afgesloten

Natuurgebieden
Volgens Stichting Limburgs Landschap houden Limburgers zich over het algemeen netjes aan de regels en is het bij natuurgebieden in de provincie zondag erg rustig. "Er staan weinig auto's op de parkeerplaatsen", zegt Edmond Staal van het Limburgs Landschap. "Mensen houden zich aan de oproep. Er zijn wel bezoekers, maar vooral wandelaars en fietsers. Er zijn maar weinig toeristen."

Sint Pietersberg Maastricht
Bij de Sint Pietersberg in Maastricht zijn waarschuwingsborden geplaatst.
Foto: Jean-Pierre Geusens

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen