Overslaan en naar de inhoud gaan

Driekwart Limburgse bedrijven al hard geraakt door corona

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 6:49

Driekwart van de Limburgse bedrijven heeft nu al te maken met een omzetdaling door de coronacrisis.

Dat blijkt uit een onderzoek van ondernemersverenigingen MKB Limburg en LWV.

Grote gevolgen
Aan de enquête deden ruim 560 bedrijven mee, vooral in het midden- en kleinbedrijf. Daarvan zegt ruim 74 procent dat ze zich geconfronteerd zien met derving van omzet. Meer dan twee derde van de deelnemende bedrijven ondervindt nu al grote of zeer grote gevolgen van de coronacrisis.

Kritieke vergaderingen
Zo heeft bijna 30 procent van de bedrijven al te maken met klanten die afhaken, en zegt 28 procent dat 'geannuleerde kritieke vergaderingen' een probleem vormen.

Mensen en geld
Ook zien veel bedrijven zich geconfronteerd met ziek personeel, problemen met de aanvoer van grondstoffen of producten, openstaande betalingen en een tekort aan geld. Slechts 2 procent van de bedrijven zegt geen last te hebben van de crisis.

Oplossingen
Van de deelnemers aan de enquête is 18 procent bang de crisis niet te overleven. De ondernemers zien mogelijke oplossingen in uitstel of vrijstelling van belastingen (54 procent) en verschillende financiële hulpregelingen (48 procent).

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen