Overslaan en naar de inhoud gaan

Driehonderd autobanden gedumpt in de Maas: 'Schandalig'

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 12:58

In de Grensmaas ten noorden van Maastricht zijn honderden autobanden gedumpt. De banden zijn twee weken geleden ontdekt. Het is onduidelijk wanneer ze zijn gedumpt en door wie.

De banden zijn meegespoeld met het water en liggen inmiddels verspreid over een groot gebied in de winterbedding tussen Borgharen en Itteren.

Schandalig
"Dit kan echt niet", zegt een verontwaardigde boswachter Michel Cabbolet van Staatsbosbeheer. "Het is schandalig. Waar die banden liggen, kunnen ze niet zo maar terecht zijn gekomen. Ze zijn daar gedumpt." Volgens de boswachter gaat het om honderden autobanden. "Een hoeveelheid als deze kan je niet met een klein aanhangertje dumpen." De banden zijn wellicht iets ten noorden van de stuw gedumpt. Daar loopt een betonnen pad naar de Maas.

Vrijwilligers
De autobanden werden twee weken geleden ontdekt en worden opgeruimd door vrijwilligers. Rijkswaterstaat helpt met het afvoeren van de banden. "Ik heb respect voor de vrijwilligers die de troep opruimen", zegt Cabbolet. "De banden zijn door de laatste hoogwatergolf helemaal gevuld met zand en stenen en zijn daarom loodzwaar."

Honderden banden
De vrijwilligers hebben inmiddels al 150 banden opgeruimd. "Nu liggen er nog honderd en dan is het de vraag hoeveel banden er zijn weggespoeld", zegt Cabbolet. "Ik denk dat het zeker driehonderd banden waren in totaal."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen