Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Driedaagse strafzaak voor verdachte steekpartijen Maastricht

Geplaatst opmaandag 11 februari 2019 - 6:00

De rechtbank in Maastricht heeft tot en met woensdag uitgetrokken voor de strafzaak tegen de Syriër Osama I. Die moet zich verantwoorden voor twee dodelijke steekpartijen eind 2017 in Maastricht.

Tijdens eerdere zittingen bleek al dat de verdachte volgens het Pieter Baan Centrum volledig ontoerekeningsvatbaar is. Het advies luidt tbs met dwangverpleging.

Lees ook: ​Fatale steekpartij: twee doden en meerdere gewonden

Psychose
Het is de vraag of er de komende dagen meer duidelijkheid komt over het motief van de vermoedelijke dader. De 38-jarige Osama I. kan zich vrijwel niks meer herinneren. Volgens gedragsdeskundigen verkeerde hij toen in een psychose. Op 14 december 2017 ging het helemaal mis. Op twee plekken in Maastricht stak hij drie mensen neer. Een man en een vrouw kwamen daarbij om het leven. Er was grote paniek want er werd meteen gedacht aan een terroristische aanslag, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Lees ook: Mark Rutte: Er is heel veel leed in Maastricht

Deskundigen
Maandag wordt het dossier besproken en komen deskundigen aan het woord. Morgen is uitgetrokken voor de slachtoffers en de nabestaanden en dan volgt woensdag de strafeis. Het vonnis tegen Osama I. wordt pas half maart verwacht.

Lees ook: Minister: verdachte steekpartij is 'heel verward persoon'

Video: L1

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen