Overslaan en naar de inhoud gaan

Driedaagse strafzaak voor verdachte steekpartijen Maastricht

Geplaatst opmaandag 11 februari 2019 - 6:00

De rechtbank in Maastricht heeft tot en met woensdag uitgetrokken voor de strafzaak tegen de Syriër Osama I. Die moet zich verantwoorden voor twee dodelijke steekpartijen eind 2017 in Maastricht.

Tijdens eerdere zittingen bleek al dat de verdachte volgens het Pieter Baan Centrum volledig ontoerekeningsvatbaar is. Het advies luidt tbs met dwangverpleging.

Lees ook: ​Fatale steekpartij: twee doden en meerdere gewonden

Psychose
Het is de vraag of er de komende dagen meer duidelijkheid komt over het motief van de vermoedelijke dader. De 38-jarige Osama I. kan zich vrijwel niks meer herinneren. Volgens gedragsdeskundigen verkeerde hij toen in een psychose. Op 14 december 2017 ging het helemaal mis. Op twee plekken in Maastricht stak hij drie mensen neer. Een man en een vrouw kwamen daarbij om het leven. Er was grote paniek want er werd meteen gedacht aan een terroristische aanslag, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Lees ook: Mark Rutte: Er is heel veel leed in Maastricht

Deskundigen
Maandag wordt het dossier besproken en komen deskundigen aan het woord. Morgen is uitgetrokken voor de slachtoffers en de nabestaanden en dan volgt woensdag de strafeis. Het vonnis tegen Osama I. wordt pas half maart verwacht.

Lees ook: Minister: verdachte steekpartij is 'heel verward persoon'

Video: L1

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen