Overslaan en naar de inhoud gaan

Driedaagse strafzaak voor verdachte steekpartijen Maastricht

Geplaatst opmaandag 11 februari 2019 - 6:00

De rechtbank in Maastricht heeft tot en met woensdag uitgetrokken voor de strafzaak tegen de Syriër Osama I. Die moet zich verantwoorden voor twee dodelijke steekpartijen eind 2017 in Maastricht.

Tijdens eerdere zittingen bleek al dat de verdachte volgens het Pieter Baan Centrum volledig ontoerekeningsvatbaar is. Het advies luidt tbs met dwangverpleging.

Lees ook: ​Fatale steekpartij: twee doden en meerdere gewonden

Psychose
Het is de vraag of er de komende dagen meer duidelijkheid komt over het motief van de vermoedelijke dader. De 38-jarige Osama I. kan zich vrijwel niks meer herinneren. Volgens gedragsdeskundigen verkeerde hij toen in een psychose. Op 14 december 2017 ging het helemaal mis. Op twee plekken in Maastricht stak hij drie mensen neer. Een man en een vrouw kwamen daarbij om het leven. Er was grote paniek want er werd meteen gedacht aan een terroristische aanslag, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Lees ook: Mark Rutte: Er is heel veel leed in Maastricht

Deskundigen
Maandag wordt het dossier besproken en komen deskundigen aan het woord. Morgen is uitgetrokken voor de slachtoffers en de nabestaanden en dan volgt woensdag de strafeis. Het vonnis tegen Osama I. wordt pas half maart verwacht.

Lees ook: Minister: verdachte steekpartij is 'heel verward persoon'

Video: L1

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen