Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie van de vier branden bij jachthavens aangestoken

Geplaatst opmaandag 16 maart 2015 - 13:43

Zeker drie van de vier branden bij Midden-Limburgse jachthavens zijn waarschijnlijk aangestoken. Dat meldt de politie.

Welke drie dat zijn, wil de politie nog niet bekend maken.

Roermond
De grootste brand was die in de Steelhaven in Roermond. Bij die brand gingen veel boten in vlammen op. Daarbij kwam ook asbest vrij, dat zich over Roermond verspreidde, waardoor het centrum van de stad dagenlang onbereikbaar was. De schade loopt in de miljoenen euro's.

YouTube: Politie Limburg

Wessem, Ohé en Laak en Herten
In Wessem gingen bij een brand op 15 januari van dit jaar nog eens veertien boten in vlammen op. Verder brandde in Ohé en Laak op 10 december een woonboot af en liepen twee andere boten schade op. En al eerder - op 6 december - werden vier boten op een jachtwerf in Herten door een brand vernield.

YouTube: Politie Limburg

Samenwerking
Een team van twintig rechercheurs houdt zich samen met de brandweer, (brand)specialisten van verzekeringsmaatschappijen, gemeenten en het Openbaar Ministerie bezig met deze branden en zij hopen daarbij op hulp van getuigen.

#bootbranden
Daarom besteedt Opsporing Verzocht dinsdag aandacht aan de brand. Ook heeft de politie een speciale hashtag in het leven geroepen. "Dat doen we eigenlijk nooit, maar we hopen dat mensen via de hashtag #bootbranden van zich laten horen via Twitter, Facebook en andere sociale media", laat een woordvoerder weten.

Opsporing Verzocht is op dinsdag 17 maart te zien op NPO1 om 21:50 uur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bewakingsbeelden Roermond en Ohé en Laak.
30 tips over havenbranden na Opsporing Verzocht
Brand jachthaven Wessem bij Opsporing Verzocht
Brandstichters jachthaven staan op bewakingsbeelden
Stijging aantal anonieme tips over brandstichting
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen