Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie ton provinciegeld voor herbouw hotel Valkenburg

Geplaatst opzondag 15 maart 2015 - 22:25

De provincie Limburg trekt 300.000 euro uit om de herbouw van Hotel Croix de Bourgogne in Valkenburg mogelijk te maken.

Dat heeft het college van B en W in een informatiebrief laten weten aan de gemeenteraad.

Waarom
Waar het geld precies voor bestemd is en waarom de provincie met de subsidie over de brug komt, blijkt niet uit de brief. Voor PGP-raadslid Corry Fulmner is dat aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan B en W. Hij wil onder meer weten of er nog steeds een koppeling is tussen de herbouw van het hotel aan de Gosewijnstraat en de herontwikkeling van Huize Boslust in Broekhem-Noord.

Tweede Wereldoorlog
Ook wil ze weten of de vastgestelde verkoopprijs van de bouwgrond gehandhaafd blijft en hoeveel projectontwikkelaars zich voor het hotelproject hebben gemeld. Voor herbouw van het hotel, langs de Geul dat aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, en de herontwikkeling van Boslust meldde enkele jaren een Amsterdamse projectontwikkelaar zich bij de gemeente. De laatste tijd is er echter maar weinig meer vernomen van dat bedrijf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Subsidie provincie ANBO volledig voor Limburgse ouderen'
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
Provincie wil vervolg subsidie voor duurzame energie
Kasteel Borgharen
Sneller geld voor urgente restauratie monumenten
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen