Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie ton provinciegeld voor herbouw hotel Valkenburg

Geplaatst opzondag 15 maart 2015 - 22:25

De provincie Limburg trekt 300.000 euro uit om de herbouw van Hotel Croix de Bourgogne in Valkenburg mogelijk te maken.

Dat heeft het college van B en W in een informatiebrief laten weten aan de gemeenteraad.

Waarom
Waar het geld precies voor bestemd is en waarom de provincie met de subsidie over de brug komt, blijkt niet uit de brief. Voor PGP-raadslid Corry Fulmner is dat aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan B en W. Hij wil onder meer weten of er nog steeds een koppeling is tussen de herbouw van het hotel aan de Gosewijnstraat en de herontwikkeling van Huize Boslust in Broekhem-Noord.

Tweede Wereldoorlog
Ook wil ze weten of de vastgestelde verkoopprijs van de bouwgrond gehandhaafd blijft en hoeveel projectontwikkelaars zich voor het hotelproject hebben gemeld. Voor herbouw van het hotel, langs de Geul dat aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, en de herontwikkeling van Boslust meldde enkele jaren een Amsterdamse projectontwikkelaar zich bij de gemeente. De laatste tijd is er echter maar weinig meer vernomen van dat bedrijf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venray in zwartboek: oneerlijke concurrentie in horeca
'Subsidie provincie ANBO volledig voor Limburgse ouderen'
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
Provincie wil vervolg subsidie voor duurzame energie
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts