Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie ton provinciegeld voor herbouw hotel Valkenburg

Geplaatst opzondag 15 maart 2015 - 22:25

De provincie Limburg trekt 300.000 euro uit om de herbouw van Hotel Croix de Bourgogne in Valkenburg mogelijk te maken.

Dat heeft het college van B en W in een informatiebrief laten weten aan de gemeenteraad.

Waarom
Waar het geld precies voor bestemd is en waarom de provincie met de subsidie over de brug komt, blijkt niet uit de brief. Voor PGP-raadslid Corry Fulmner is dat aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan B en W. Hij wil onder meer weten of er nog steeds een koppeling is tussen de herbouw van het hotel aan de Gosewijnstraat en de herontwikkeling van Huize Boslust in Broekhem-Noord.

Tweede Wereldoorlog
Ook wil ze weten of de vastgestelde verkoopprijs van de bouwgrond gehandhaafd blijft en hoeveel projectontwikkelaars zich voor het hotelproject hebben gemeld. Voor herbouw van het hotel, langs de Geul dat aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, en de herontwikkeling van Boslust meldde enkele jaren een Amsterdamse projectontwikkelaar zich bij de gemeente. De laatste tijd is er echter maar weinig meer vernomen van dat bedrijf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Subsidie provincie ANBO volledig voor Limburgse ouderen'
Provincie stelt subsidie beschikbaar voor woonideeën
Provincie wil vervolg subsidie voor duurzame energie
Kasteel Borgharen
Sneller geld voor urgente restauratie monumenten
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen