Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie strafschoppen nekken Fortuna Sittard

Geplaatst opzaterdag 30 maart 2019 - 20:26

Fortuna Sittard heeft in Tilburg met 3-2 verloren van Willem II. Drie strafschoppen nekten de Sittardenaren, die twee keer in korte tijd een voorsprong verspeelden.

In een uitverkocht Koning Willem II Stadion waren er bij beide teams in de beginfase wat schermutselingen.

Kansen
De eerste echte kans was na dertien minuten voor de thuisploeg. Renato Tapia kopte de hoekschop van Daniel Crowley over. Een minuut later konden de Tilburgers een voorzet van Fortuna maar net tot hoekschop verwerken. Rodriguez kreeg de bal bij de eerste paal op zijn hoofd, maar kreeg het leer niet achter doelman Woud. Een paar minuten later wist de Tilburgse goalie een bal uit een vrije trap uit de linkerhoek te halen.

Lees ook: Honderden Fortuna-fans mee naar Tilburg voor cruciaal duel

Juichen
Na ruim een half uur voetballen mochten de meegereisde Fortuna-supporters juichen. De keeper van Willem II kreeg een vrije trap van een meter of 35 niet onder controle en Novakovich strafte de fout van Woud met succes af door de bal in het doel te tikken: 0-1. De scheids wilde de VAR raadplegen, maar kreeg geen verbinding met Zeist.

Willem II ging op jacht naar de gelijkmaker. Een vrije trap op 35 meter van het Sittardse doel verdween in de handen van Koselev. Ook bij een volgende poging van de Tilburgers stond de Fortuna-doelman zijn mannetje.

Fout
Drie minuten voor rust ging Balic in de fout op Tapia. De Fortunees kreeg rood en Willem II een strafschop, die Alexander Isak in de Sittardse touwen joeg: 1-1.

Misverstand
Zeven minuten na de hervatting was Willem II dichtbij de tweede treffer door een misverstand tussen Diemers en Koselev. Even later kwam Fortuna Sittard op voorsprong door Branislav Ninaj: 1-2. Die voorsprong was vijf minuten later weer weg toen scheidsrechter Martens de bal opnieuw op de stip liet leggen en Isak de bal in de rechterhoek in het Fortuna-doel schoot.

Penalty
Tot verbijstering van de Fortuna-aanhang mocht Isak in de 61e minuut opnieuw juichen nadat de Zweed na een schermutseling in het strafschopgebied van Fortuna ijzig koud zijn derde doelpunt vanaf de stip had gemaakt.

De Sittardenaren bleven strijd leveren, maar hadden geen succes met hun aanvalspogingen.

Lege handen
Tien minuten voor tijd kreeg Novakovich de kans de score in evenwicht te brengen, maar hij kwam niet voorbij de verdediging van Willem II en zag de vrijgelopen Ciss over het hoofd. In de slotminuten kregen beide teams nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer. Fortuna had meer verdiend, maar moest met lege handen naar Sittard terugkeren.

Foto: Niels van Renen

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen