Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie strafschoppen nekken Fortuna Sittard

Geplaatst opzaterdag 30 maart 2019 - 20:26

Fortuna Sittard heeft in Tilburg met 3-2 verloren van Willem II. Drie strafschoppen nekten de Sittardenaren, die twee keer in korte tijd een voorsprong verspeelden.

In een uitverkocht Koning Willem II Stadion waren er bij beide teams in de beginfase wat schermutselingen.

Kansen
De eerste echte kans was na dertien minuten voor de thuisploeg. Renato Tapia kopte de hoekschop van Daniel Crowley over. Een minuut later konden de Tilburgers een voorzet van Fortuna maar net tot hoekschop verwerken. Rodriguez kreeg de bal bij de eerste paal op zijn hoofd, maar kreeg het leer niet achter doelman Woud. Een paar minuten later wist de Tilburgse goalie een bal uit een vrije trap uit de linkerhoek te halen.

Lees ook: Honderden Fortuna-fans mee naar Tilburg voor cruciaal duel

Juichen
Na ruim een half uur voetballen mochten de meegereisde Fortuna-supporters juichen. De keeper van Willem II kreeg een vrije trap van een meter of 35 niet onder controle en Novakovich strafte de fout van Woud met succes af door de bal in het doel te tikken: 0-1. De scheids wilde de VAR raadplegen, maar kreeg geen verbinding met Zeist.

Willem II ging op jacht naar de gelijkmaker. Een vrije trap op 35 meter van het Sittardse doel verdween in de handen van Koselev. Ook bij een volgende poging van de Tilburgers stond de Fortuna-doelman zijn mannetje.

Fout
Drie minuten voor rust ging Balic in de fout op Tapia. De Fortunees kreeg rood en Willem II een strafschop, die Alexander Isak in de Sittardse touwen joeg: 1-1.

Misverstand
Zeven minuten na de hervatting was Willem II dichtbij de tweede treffer door een misverstand tussen Diemers en Koselev. Even later kwam Fortuna Sittard op voorsprong door Branislav Ninaj: 1-2. Die voorsprong was vijf minuten later weer weg toen scheidsrechter Martens de bal opnieuw op de stip liet leggen en Isak de bal in de rechterhoek in het Fortuna-doel schoot.

Penalty
Tot verbijstering van de Fortuna-aanhang mocht Isak in de 61e minuut opnieuw juichen nadat de Zweed na een schermutseling in het strafschopgebied van Fortuna ijzig koud zijn derde doelpunt vanaf de stip had gemaakt.

De Sittardenaren bleven strijd leveren, maar hadden geen succes met hun aanvalspogingen.

Lege handen
Tien minuten voor tijd kreeg Novakovich de kans de score in evenwicht te brengen, maar hij kwam niet voorbij de verdediging van Willem II en zag de vrijgelopen Ciss over het hoofd. In de slotminuten kregen beide teams nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer. Fortuna had meer verdiend, maar moest met lege handen naar Sittard terugkeren.

Foto: Niels van Renen

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen