Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drie slachtoffers in Duitse kankerkliniek

Geplaatst opdinsdag 2 augustus 2016 - 22:39

Drie kankerpatiënten zijn vorige week onder verdachte omstandigheden overleden na behandeling in de alternatieve kankerkliniek Klaus Ross Center in het Duitse Bracht, nabij Belfeld.

Joke van der Kolk uit het Brabantse Wijk en Aalburg, Leentje Callens uit het Belgische Beveren en een onbekende derde persoon, zijn afgelopen week onder verdachte omstandigheden overleden na behandeling in de alternatieve kankerkliniek Klaus Ross Center.

Dinsdagochtend werd al de dood van de vrouw uit Wijk en Aalburg bekend.

Lees ook: Politie onderzoekt verdachte dood in kankerkliniek

Bevestigen
De Duitse justitie wil alleen de dood van de 43-jarige Van der Kolk bevestigen. Zij overleed zaterdag, vijf dagen na de start van haar behandeling, in een ziekenhuis in Mönchengladbach. Ze had zich daar gemeld met hoofdpijn en verkeerde volgens artsen in verwarde toestand.

Daarop is justitie in Duitsland een groot onderzoek gestart. De politie roept andere cliënten van de kliniek op zich te melden en tevens een arts te raadplegen.

Aangifte
Behalve Van der Kolk overleed ook Leentje Callens (55) uit het Belgische Beveren na een behandeling in de kliniek. Françoise Goedhuys, de vrouw van Callens, heeft aangifte gedaan bij de politie in Nijmegen. Haar partner overleed vorige week donderdag in een Nijmeegs ziekenhuis, nadat zij woensdag volgens Goedhuys tijdens de behandeling in de Duitse kliniek Bracht onwel was geworden.

Apeldoorn
Tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws bevestigde een politiewoordvoerder van district Oost-Nederland dinsdag eerder op de dag bovendien dat er ook in Apeldoorn een patiënt van de kliniek was overleden. Zijn identiteit is niet bekend. De woordvoerders van de Nederlandse politie niets meer zeggen over de zaak; de woordvoering is nu in Duitse handen.

Eigenaar Klaus Ross is niet bereikbaar - de kliniek is vanwege ‘omstandigheden’ al enkele dagen gesloten, meldt een briefje op de deur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Duitse natuurgenezer betreurt overlijden patiënten
Omstreden kankerkliniek: nog twee vrouwen in ziekenhuis
Dubieuze kankerkliniek gesloten door autoriteiten
Nog geen meldingen over omstreden kankerkliniek
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen