Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Satudarah-leden mogen zaak thuis afwachten

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 16:58

Drie van de tien Satudarah-leden die zijn opgepakt voor afpersing en bedreiging, mogen de inhoudelijke behandeling van hun rechtszaak gedeeltelijk thuis afwachten.

Dat heeft de rechter woensdag bij een pro-formazitting in Roermond besloten.

Ernstige operatie
Één verdachte, N., mag begin oktober naar huis omdat zijn vrouw een ernstige operatie ondergaat. Totdat de inhoudelijke behandeling van de zaak begint, mag hij haar verzorgen. Verdachte W. wordt geschorst tot de inhoudelijke behandeling. Hij zit al negen maanden in voorarrest, terwijl zijn daadwerkelijke straf waarschijnlijk lager zal uitvallen.

Terminaal
Een derde Satudarah-lid, S., krijgt de gelegenheid om afscheid te nemen van zijn terminaal zieke schoonvader. Hij moet zich na het aanstaande weekend weer melden bij de gevangenis.

Lees ook: Satudarah-verdachten blijven achter tralies

Clubhuis
Formeel worden de mannen van 27 tot en met 44 jaar verdacht van afpersing, vrijheidsberoving en deelname aan een criminele organisatie. De zaak draait om een incident in het clubhuis van Satudarah in Geleen. Hierbij zou een man zijn gegijzeld en mishandeld.

Wapens en drugs
Tijdens een grote politieactie in dece
mber vorig jaar werden de verdachten opgepakt. Ook werden toen wapens, drugs, meerdere motoren en grote sommen geld in beslag genomen.

Lees ook: Actie tegen Satudarah: geladen wapens en grote sommen geld

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen