Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Satudarah-leden mogen zaak thuis afwachten

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 16:58

Drie van de tien Satudarah-leden die zijn opgepakt voor afpersing en bedreiging, mogen de inhoudelijke behandeling van hun rechtszaak gedeeltelijk thuis afwachten.

Dat heeft de rechter woensdag bij een pro-formazitting in Roermond besloten.

Ernstige operatie
Één verdachte, N., mag begin oktober naar huis omdat zijn vrouw een ernstige operatie ondergaat. Totdat de inhoudelijke behandeling van de zaak begint, mag hij haar verzorgen. Verdachte W. wordt geschorst tot de inhoudelijke behandeling. Hij zit al negen maanden in voorarrest, terwijl zijn daadwerkelijke straf waarschijnlijk lager zal uitvallen.

Terminaal
Een derde Satudarah-lid, S., krijgt de gelegenheid om afscheid te nemen van zijn terminaal zieke schoonvader. Hij moet zich na het aanstaande weekend weer melden bij de gevangenis.

Lees ook: Satudarah-verdachten blijven achter tralies

Clubhuis
Formeel worden de mannen van 27 tot en met 44 jaar verdacht van afpersing, vrijheidsberoving en deelname aan een criminele organisatie. De zaak draait om een incident in het clubhuis van Satudarah in Geleen. Hierbij zou een man zijn gegijzeld en mishandeld.

Wapens en drugs
Tijdens een grote politieactie in dece
mber vorig jaar werden de verdachten opgepakt. Ook werden toen wapens, drugs, meerdere motoren en grote sommen geld in beslag genomen.

Lees ook: Actie tegen Satudarah: geladen wapens en grote sommen geld

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen