Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie puppy's in beslag genomen bij grenscontrole A67

Geplaatst opzondag 7 maart 2021 - 14:18

De politie heeft zondagmiddag drie puppy's in beslag genomen bij een grenscontrole op de A67 bij Venlo.

Dat meldt de Dierenpolitie Limburg op Facebook.

Hondsdolheid
De drie hondjes zijn in beslag genomen omdat ze te jong waren om geïmporteerd te worden. De puppy's kwamen uit Polen. Dat land staat aangeduid als 'hoog risicogebied' omdat daar hondsdolheid heerst.

Quarantaine
Honden moeten minstens 15 weken oud zijn voordat ze ingevoerd mogen worden uit het buitenland. De in beslag genomen beestjes waren ongeveer 8 weken oud. Tegen de eigenaren van de diertjes wordt een proces-verbaal opgemaakt. De hondjes worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVW) in quarantaine geplaatst.

De hondjes zijn in beslag genomen tijdens een gezamenlijke grenscontrole van de politie, NVWA en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

Dekentjes
De eigenaar van de puppy's zegt tegen L1 dat hij de puppy's 'netjes' heeft vervoerd in de auto op dekentjes. De afbeelding, zoals die is gedeeld door de Dierenpolitie, klopt niet, volgens de eigenaar. "Zo heb ik ze niet vervoerd", zegt de man stellig. Hij zegt dat hij niet wist dat ze een chip en een buitenlandsheffing moesten hebben. De man voegt eraan toe dat de puppy's niet van de buitenlandse handel afkomstig zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen