Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie nominaties L1 voor regionale omroepprijs

Geplaatst opmaandag 12 april 2021 - 15:28

L1 heeft drie nominaties in de wacht gesleept voor de NL Awards, de jaarlijkse prijzen voor de beste producties van de regionale omroepen.

L1 dingt mee in de categorieën Jong Talent, Eigen Nieuws en Beste Documentaire.

Jong Talent
Twee van de drie nominaties gaan naar L1-verslaggever Bas Dingemanse, die onder meer kans maakt op de prijs voor jong talent. Daarvoor heeft L1's justitieverslaggever concurrentie van journalisten Lotte Kreuwel van RTV Oost en Jordi de Jong van RTV Utrecht. "Een justitieverslaggever die zich niet uit het veld laat slaan door serieuze bedreigingen; daar kunnen we alleen maar bewondering voor hebben", waren de lovende woorden van de jury voor Dingemanse.

Lees ook: Rotterdamse drugscriminelen aangepakt: 44 arrestaties

Ook kreeg de verslaggever een nominatie in de categorie Eigen Nieuws voor zijn productie over de overlast die drugscriminelen uit de Randstad veroorzaken in Limburg. Daarin krijgt L1 concurrentie van Omrop Fryslân Friesland en RTV Rijnmond.

Petrus en Paulus
Daarnaast is L1 genomineerd met de documentaire Petrus en Paulus van makers Tom Doesborg en Sander Selen. De documentaire gaat over twee broers die zeer verschillende levenskeuzes hebben gemaakt. Paul heeft een traditioneel Limburgs leven in de schutterswereld, Pieter leidt een totaal ander leven in de uitbundige homoscene in Amsterdam. Hun levens lijken haaks op elkaar te staan, maar vertonen ook veel overeenkomsten. "De documentairemaker zoomt op fraaie wijze in op de tradities en de ontelbare details in de leefwereld van beide broers", aldus de jury.

Op donderdag 27 mei worden de NL Awards 2020 digitaal uitgereikt en dan wordt bekend gemaakt welke inzending de Gouden NL Award wint. Vorig jaar won L1 één NL Award in de categorie Jong Talent. De prijs ging toen naar programmamaker Riël Linssen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen