Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie minderjarige jongens opgepakt na overval met mes

Geplaatst opzaterdag 8 oktober 2016 - 18:05

Drie jongens (van 17, 16 en 12 jaar) zijn aangehouden na een overval op een friture in Urmond.

Volgens de politie kwam in elk geval één van de jongens vrijdagavond rond 20:00 uur de friture aan het Sint Antoniusplein binnen. Hij was gemaskerd en had een mes bij zich.

Op de vlucht
De eigenaresse schrok van het wapen en vluchtte gelijk naar een andere ruimte. Toen ze terugkwam, waren de jongens weg. Het is nog niet duidelijk of ze iets hebben meegenomen.

Aanhouding
Later op de avond lukte het de politie om de drie jongens (uit Stein, Maastricht en Heerlen) aan te houden, mede door een verklaring van een getuige. Ook werden twee maskers gevonden. Een zoektocht met een hond leverde het 'gebruikte' mes op.

Op de uitkijk
De oudste twee worden ervan verdacht de overval te hebben gepleegd, waarbij de 16-jarige op de uitkijk stond. Wat de rol van de jongste verdachte was, wordt nog verder onderzocht. Hij mag de inverzekeringstelling thuis afwachten.

De jongens van 16 en 17 worden maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Overval cafetaria Simpelveld (9 oktober 2016)
Gewapende overval op cafetaria in Simpelveld
Daders van gewapende overval vluchten naar Maastricht
Gewapende overvaller slaat zonder buit op de vlucht
Politie staat voor raadsel na mysterieuze overval
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen