Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie maanden langer gratis parkeren in Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 4 december 2015 - 7:28

De proef van de gemeente Kerkrade met een aantal zogeheten blauwe zones in het centrum wordt met drie maanden verlengd.

In die periode wordt gekeken naar een definitieve oplossing.

Blauwe zones
Aan het eind van deze maand zou de blauwe-zoneproef aflopen, na een jaar te hebben gedraaid. De bedoeling van deze test is het vinden van het juiste parkeerregime voor het centrum. Uit een enquête van de gemeente blijkt dat ondernemers en bezoekers graag zien dat de hele stad 'blauw' wordt.

Gratis parkeren
Binnen zo’n zone hoeft een parkeerder niet te betalen, maar moet hij wel een parkeerschijf in de auto leggen. Daarmee kan de auto twee uur kosteloos blijven staan. Ondanks de roep om 'blauw', is het gemeentebestuur niet tevreden over het testjaar.

Onduidelijkheid
Er bestaat te veel onduidelijkheid rondom de zones. Zo zijn er parkeergelegenheden waar de parkeerschijf al vóór de proef kon worden gebruikt. Daar geldt echter een gratis periode van anderhalf uur. Op de nieuwe plekken staan mensen twee uur gratis.

Daarnaast zou er niet erg strikt gecontroleerd worden en zijn er parkeerders die hun auto steeds verplaatsen, zodat ze weer twee uur extra gratis geparkeerd staan.

644.000 euro
Om de juiste oplossing te vinden, wordt het huidige beleid met drie maanden verlengd. Het voorstel moet nog door de gemeenteraad, maar wordt door het merendeel van de partijen gedragen. De verlenging kost Kerkrade, naar schatting, nog eens 129.000 euro. Daarmee komen de totale kosten van de proef op 644.000 euro.

Weer betalen
Het stadsbestuur wil graag naar een situatie toe, waarin betaald parkeren weer wordt ingevoerd. Op die betaald-parkeerterreinen in het centrum zou men de eerste twee uur gratis mogen staan. Op enkele terreinen nabij het stadshart zou er een parkeerschijfzone moeten komen.

Nog verder van het centrum af, zou er ruimte komen voor volledig gratis parkeergelegenheden.

Nieuw beleid
Daarnaast zouden ambtenaren niet in het centrum moeten parkeren, omdat ze daarmee plaatsen bezet houden die voor winkelend publiek bedoeld zijn. Over een maand wil wethouder Jo Bok (Lokaal Alternatief, verkeer) een voorstel doen aan de raad. In april moet het nieuwe beleid worden ingevoerd.

Lees ook: Tot eind 2015 gratis parkeren in Kerkrade.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tot eind 2015 gratis parkeren in Kerkrade
Kerkrade voert betaald parkeren weer in
Ondernemers Kerkrade eisen gratis parkeren
Meer parkeerplaatsen dan bezoekers in Venray
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen