Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgse restaurants grijpen eerste Michelinster

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 12:08

Drie Limburgse restaurants hebben voor het eerst een Michelinster gekregen.

Restaurant Marrees in Weert van Jan Marrees kreeg voor het eerst een ster, net als de Maastrichtse restaurants Rantrée van chef-kok Ralph Hermans en het door Servais Tielman gerunde Beluga Loves You. Dat bleek maandag bij de presentatie van de Michelingids in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Conflict
Beluga had onder de vorige eigenaar Hans van Wolde twee sterren, maar de nieuwe chef-kok Tielman moest met Beluga Loves You opnieuw de sterren verdienen. Dat is er dus één geworden. Beluga was de afgelopen tijd veel in het nieuws door een juridisch conflict tussen Tielman en Van Wolde.

Lees ook: Juridische strijd om Beluga gaat door

Video: L1

Landelijk kregen acht restaurants voor het eerst een ster van de Franse bandenfabrikant. Drie van die restaurants zijn dus in Limburg gevestigd.

Sabero
Het Roermondse Sabero houdt haar twee Michelinsterren. De eigenaars Nico en Sonja Boreas eisten vorig jaar als nieuwkomer direct twee sterren op. Het is de enige Limburgse zaak die op twee sterren kan bogen.

Lees ook: Limburgse chef-koks wachten op Michelinsterrenregen

Een ster
Naast Marrees, Rantrée en Beluga Loves You hebben nog zes Limburgse restaurant één ster: Da Vinci (Maasbracht), Tout à Fait (Maastricht), ONE (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo) en Brienen aan de Maas (Well). Hun chef-koks behouden daarmee de Michelinster die zij vorig jaar ook al kregen.

Driesterrenrestaurants
De twee driesterrenrestaurants in Nederland, De Librije in Zwolle (Overijssel) en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen, behouden de maximale onderscheiding.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen