Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgse restaurants grijpen eerste Michelinster

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 12:08

Drie Limburgse restaurants hebben voor het eerst een Michelinster gekregen.

Restaurant Marrees in Weert van Jan Marrees kreeg voor het eerst een ster, net als de Maastrichtse restaurants Rantrée van chef-kok Ralph Hermans en het door Servais Tielman gerunde Beluga Loves You. Dat bleek maandag bij de presentatie van de Michelingids in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Conflict
Beluga had onder de vorige eigenaar Hans van Wolde twee sterren, maar de nieuwe chef-kok Tielman moest met Beluga Loves You opnieuw de sterren verdienen. Dat is er dus één geworden. Beluga was de afgelopen tijd veel in het nieuws door een juridisch conflict tussen Tielman en Van Wolde.

Lees ook: Juridische strijd om Beluga gaat door

Video: L1

Landelijk kregen acht restaurants voor het eerst een ster van de Franse bandenfabrikant. Drie van die restaurants zijn dus in Limburg gevestigd.

Sabero
Het Roermondse Sabero houdt haar twee Michelinsterren. De eigenaars Nico en Sonja Boreas eisten vorig jaar als nieuwkomer direct twee sterren op. Het is de enige Limburgse zaak die op twee sterren kan bogen.

Lees ook: Limburgse chef-koks wachten op Michelinsterrenregen

Een ster
Naast Marrees, Rantrée en Beluga Loves You hebben nog zes Limburgse restaurant één ster: Da Vinci (Maasbracht), Tout à Fait (Maastricht), ONE (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo) en Brienen aan de Maas (Well). Hun chef-koks behouden daarmee de Michelinster die zij vorig jaar ook al kregen.

Driesterrenrestaurants
De twee driesterrenrestaurants in Nederland, De Librije in Zwolle (Overijssel) en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen, behouden de maximale onderscheiding.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen