Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgse koppels in top-100 kunstverzamelaars

Geplaatst opvrijdag 29 januari 2016 - 17:07

Drie Limburgse kunstverzamelaarskoppels zijn terug te vinden in de Top 100 van de grootste levende kunstverzamelaars van Nederland.

De lijst is samengesteld door vaktijdschrift Kunstweek en het Nationaal Kunstplatform. Daarbij keken ze naar verzamelaars met tenminste 100 kunstwerken met een totale waarde van 100.000 euro of meer. De verzamelingen die de top 100 hebben gehaald zijn vaak meer dan een half miljoen waard.

De Limburgse namen op de lijst zij die van het echtpaar Jo en Marlies Eijck uit Wijlre, Netty en Jeu van Sint Fiet uit Maastricht en Albert en Hanny Groot uit Sittard.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jo Eyck (29 mrt 2020)
Jo Eyck overleefde negen maanden quarantaine in 1943
Prominenten pleiten voor behoud museum Het Domein
'Overleg over toekomst Domein nooit gevoerd'
Venlo kijkt naar alternatieven Van Bommel Van Dam
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen