Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgse handboogschutters naar WK in Den Bosch

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 20:48

Mike Schloesser, Steve Wijler en Gabriela Bayardo zijn opgenomen in het Nederlandse team, dat van 10 tot 16 juni in Den Bosch aan de wereldkampioenschappen handboogschieten deelneemt.

Schloesser gaat in de Brabantse hoofdstad op jacht naar de wereldtitel bij de compoundschutters. Die won hij in 2013 al een keer.

Ridder
De boogschutter uit Weustenrade is de nummer één van de wereld en won onlangs het wereldbekertoernooi in
Medellin. "Voor mij is het een wedstrijd zoals alle andere, maar het feit dat het in eigen land is, speelt in mijn achterhoofd toch mee", aldus de onlangs geridderde Schloesser tegen L1.

Europees kampioen
Bij de recurveschutters strijden Steve Wijler uit Horn en Gabriela Bayardo om de wereldtitel. Wijler won in 2017 brons op het WK en is Europees kampioen.

Rio de Janeiro
De in Weustenrade wonende
Bayardo is de partner van Mike Schloesser en oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Zij kwam in het verleden uit voor haar vaderland en nam deel aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Daar werd zij zeventiende.

Inburgeringsexamen
Sinds 2018 maakt Bayardo maakt sinds 2018 deel uit van de Nederlandse selectie. "Nederland is mijn thuis, al blijf ik altijd Mexicaanse. De helft van mijn hart ligt nu in Nederland", vertelt de recurveschutter, die haar eerste inburgeringsexamen net achter de rug heeft.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen