Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drie Limburgse handboogschutters naar WK in Den Bosch

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 20:48

Mike Schloesser, Steve Wijler en Gabriela Bayardo zijn opgenomen in het Nederlandse team, dat van 10 tot 16 juni in Den Bosch aan de wereldkampioenschappen handboogschieten deelneemt.

Schloesser gaat in de Brabantse hoofdstad op jacht naar de wereldtitel bij de compoundschutters. Die won hij in 2013 al een keer.

Ridder
De boogschutter uit Weustenrade is de nummer één van de wereld en won onlangs het wereldbekertoernooi in
Medellin. "Voor mij is het een wedstrijd zoals alle andere, maar het feit dat het in eigen land is, speelt in mijn achterhoofd toch mee", aldus de onlangs geridderde Schloesser tegen L1.

Europees kampioen
Bij de recurveschutters strijden Steve Wijler uit Horn en Gabriela Bayardo om de wereldtitel. Wijler won in 2017 brons op het WK en is Europees kampioen.

Rio de Janeiro
De in Weustenrade wonende
Bayardo is de partner van Mike Schloesser en oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Zij kwam in het verleden uit voor haar vaderland en nam deel aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Daar werd zij zeventiende.

Inburgeringsexamen
Sinds 2018 maakt Bayardo maakt sinds 2018 deel uit van de Nederlandse selectie. "Nederland is mijn thuis, al blijf ik altijd Mexicaanse. De helft van mijn hart ligt nu in Nederland", vertelt de recurveschutter, die haar eerste inburgeringsexamen net achter de rug heeft.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen