Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgse handboogschutters naar WK in Den Bosch

Geplaatst opdonderdag 16 mei 2019 - 20:48

Mike Schloesser, Steve Wijler en Gabriela Bayardo zijn opgenomen in het Nederlandse team, dat van 10 tot 16 juni in Den Bosch aan de wereldkampioenschappen handboogschieten deelneemt.

Schloesser gaat in de Brabantse hoofdstad op jacht naar de wereldtitel bij de compoundschutters. Die won hij in 2013 al een keer.

Ridder
De boogschutter uit Weustenrade is de nummer één van de wereld en won onlangs het wereldbekertoernooi in
Medellin. "Voor mij is het een wedstrijd zoals alle andere, maar het feit dat het in eigen land is, speelt in mijn achterhoofd toch mee", aldus de onlangs geridderde Schloesser tegen L1.

Europees kampioen
Bij de recurveschutters strijden Steve Wijler uit Horn en Gabriela Bayardo om de wereldtitel. Wijler won in 2017 brons op het WK en is Europees kampioen.

Rio de Janeiro
De in Weustenrade wonende
Bayardo is de partner van Mike Schloesser en oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Zij kwam in het verleden uit voor haar vaderland en nam deel aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Daar werd zij zeventiende.

Inburgeringsexamen
Sinds 2018 maakt Bayardo maakt sinds 2018 deel uit van de Nederlandse selectie. "Nederland is mijn thuis, al blijf ik altijd Mexicaanse. De helft van mijn hart ligt nu in Nederland", vertelt de recurveschutter, die haar eerste inburgeringsexamen net achter de rug heeft.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen