Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drie Limburgse gemeenten in top-10 misdaadmeter

Geplaatst opzaterdag 21 mei 2016 - 9:11

Maastricht staat ook dit jaar weer op de tweede plaats in de AD Misdaadmeter, onder Amsterdam. In de top-10 met onveiligste gemeenten zijn ook Heerlen en Sittard-Geleen terug te vinden.

Tegen de landelijke trend in steeg de criminaliteit in Maastricht. Er werd een verdubbeling van het aantal overvallen geteld en er vonden méér autodiefstallen plaats dan een jaar eerder.

Overvallen
Burgemeester Penn-te Strake reageert nuchter. "Bijna alle misdaadcijfers dalen in Maastricht. Maar dat is in heel Nederland. Dus zo blijven we toch op 2." Dat het aantal overvallen is gestegen van 13 naar 29 in Maastricht? Penn: "Dat komt vooral door één man die er acht pleegde. En die zit nu vast."

Drugshandel
Penn heeft zelf ook cijfers, van haar eigen politiekorps. Wat haar deugd doet: het aantal meldingen van drugshandel daalt. Dus het ingezetenencriterium blijft. "Natuurlijk: als je drugsoverlast uit het centrum wegduwt, verplaatst het zich. Dit is een kwestie van de lange adem."

Diefstal en inbraak
Ook Heerlen en Sittard-Geleen staan in de top tien van onveiligste gemeenten. In beide gemeenten steeg het aantal diefstallen van auto's en motoren ten opzichte van vorig jaar. In Sittard-Geleen werd bovendien vaker ingebroken in woningen en schuren.

Veiligst
Winnaar van de Limburgse gemeenten op de AD Misdaadmeter is Nederweert. Vergeleken met andere Limburgse gemeenten is Nederweert de veiligste gemeente van de provincie. Ook Peel en Maas en Horst aan de Maas scoren goed.

Bekijk hier de score van jouw gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opnieuw drie Limburgse gemeenten in top 10 misdaadmeter
Oproep publiek debat veiligheid Sittard-Geleen
Verdachten in zaak lekkende agenten opnieuw opgepakt
Onderzoek naar samenwerking van archieven in Zuid-Limburg
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen