Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgse gemeenten in top-10 misdaadmeter

Geplaatst opzaterdag 21 mei 2016 - 9:11

Maastricht staat ook dit jaar weer op de tweede plaats in de AD Misdaadmeter, onder Amsterdam. In de top-10 met onveiligste gemeenten zijn ook Heerlen en Sittard-Geleen terug te vinden.

Tegen de landelijke trend in steeg de criminaliteit in Maastricht. Er werd een verdubbeling van het aantal overvallen geteld en er vonden méér autodiefstallen plaats dan een jaar eerder.

Overvallen
Burgemeester Penn-te Strake reageert nuchter. "Bijna alle misdaadcijfers dalen in Maastricht. Maar dat is in heel Nederland. Dus zo blijven we toch op 2." Dat het aantal overvallen is gestegen van 13 naar 29 in Maastricht? Penn: "Dat komt vooral door één man die er acht pleegde. En die zit nu vast."

Drugshandel
Penn heeft zelf ook cijfers, van haar eigen politiekorps. Wat haar deugd doet: het aantal meldingen van drugshandel daalt. Dus het ingezetenencriterium blijft. "Natuurlijk: als je drugsoverlast uit het centrum wegduwt, verplaatst het zich. Dit is een kwestie van de lange adem."

Diefstal en inbraak
Ook Heerlen en Sittard-Geleen staan in de top tien van onveiligste gemeenten. In beide gemeenten steeg het aantal diefstallen van auto's en motoren ten opzichte van vorig jaar. In Sittard-Geleen werd bovendien vaker ingebroken in woningen en schuren.

Veiligst
Winnaar van de Limburgse gemeenten op de AD Misdaadmeter is Nederweert. Vergeleken met andere Limburgse gemeenten is Nederweert de veiligste gemeente van de provincie. Ook Peel en Maas en Horst aan de Maas scoren goed.

Bekijk hier de score van jouw gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opnieuw drie Limburgse gemeenten in top 10 misdaadmeter
Oproep publiek debat veiligheid Sittard-Geleen
Verdachten in zaak lekkende agenten opnieuw opgepakt
Onderzoek naar samenwerking van archieven in Zuid-Limburg
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen