Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgse gemeenten in top-10 misdaadmeter

Geplaatst opzaterdag 21 mei 2016 - 9:11

Maastricht staat ook dit jaar weer op de tweede plaats in de AD Misdaadmeter, onder Amsterdam. In de top-10 met onveiligste gemeenten zijn ook Heerlen en Sittard-Geleen terug te vinden.

Tegen de landelijke trend in steeg de criminaliteit in Maastricht. Er werd een verdubbeling van het aantal overvallen geteld en er vonden méér autodiefstallen plaats dan een jaar eerder.

Overvallen
Burgemeester Penn-te Strake reageert nuchter. "Bijna alle misdaadcijfers dalen in Maastricht. Maar dat is in heel Nederland. Dus zo blijven we toch op 2." Dat het aantal overvallen is gestegen van 13 naar 29 in Maastricht? Penn: "Dat komt vooral door één man die er acht pleegde. En die zit nu vast."

Drugshandel
Penn heeft zelf ook cijfers, van haar eigen politiekorps. Wat haar deugd doet: het aantal meldingen van drugshandel daalt. Dus het ingezetenencriterium blijft. "Natuurlijk: als je drugsoverlast uit het centrum wegduwt, verplaatst het zich. Dit is een kwestie van de lange adem."

Diefstal en inbraak
Ook Heerlen en Sittard-Geleen staan in de top tien van onveiligste gemeenten. In beide gemeenten steeg het aantal diefstallen van auto's en motoren ten opzichte van vorig jaar. In Sittard-Geleen werd bovendien vaker ingebroken in woningen en schuren.

Veiligst
Winnaar van de Limburgse gemeenten op de AD Misdaadmeter is Nederweert. Vergeleken met andere Limburgse gemeenten is Nederweert de veiligste gemeente van de provincie. Ook Peel en Maas en Horst aan de Maas scoren goed.

Bekijk hier de score van jouw gemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opnieuw drie Limburgse gemeenten in top 10 misdaadmeter
Oproep publiek debat veiligheid Sittard-Geleen
Verdachten in zaak lekkende agenten opnieuw opgepakt
Onderzoek naar samenwerking van archieven in Zuid-Limburg
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen