Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgse acteurs genomineerd voor Gouden Kalf

Geplaatst opvrijdag 1 september 2017 - 22:03

Twee Limburgse actrices en één acteur maken dit jaar kans op een Gouden Kalf.

Hadewych Minis uit Maastricht en de uit Heel afkomstige Lies Visschedijk zijn elkaars directe concurrenten, want ze zijn allebei genomineerd in de categorie 'Beste Actrice Televisiedrama.' Minis maakt kans op een Kalf vanwege haar rol in Hollands Hoop 2, Visschedijk voor Soof: Een nieuw begin.

Michel Sluysmans
Ook de in Heerlen geboren acteur Michel Sluysmans is genomineerd, voor de beste mannelijke bijrol in Riphagen.

Riphagen
Die film van regisseur Pieter Kuijpers uit Tegelen is in totaal vier keer genomineerd. Behalve voor mannelijke bijrol maakt de film kans op de prijs voor de filmmuziek (van Het Paleis van Boem), het production design (van de hand van Alfred Schaaf), de beste vrouwelijke bijrol (Antoinette Jelgersma).

Regieslot
​Riphagen is de laatste film van Kuijpers, die nu alleen nog films produceert. Riphagen gaat over de praktijken van een Amsterdamse profiteur en collaborateur tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Gouden Kalveren worden op het Nederlands filmgala op 29 september uitgereikt.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen