Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgers bij tien grootste Nederlandse huizenbezitters

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 10:07

Drie Limburgers behoren tot de tien grootste particuliere woningeigenaren van Nederland.

Dat meldt de Volkskrant op basis van onderzoek naar de driehonderd grootste woningeigenaren van het land.

Grouwels
De kinderen van Piet Grouwels uit Maastricht bezitten landelijk 5200 woningen ter waarde van ruim een miljard euro en staan daarmee landelijk op de derde plaats. De familie heeft woningen in zowel de sociale als de particuliere sector.

Stienstra en Daelmans
De erven van de deze week overleden Henk Stienstra vinden zichzelf terug op de vierde plaats met iets meer dan vierduizend woningen. André Daelmans heeft ruim tweeduizend woningen en staat zevende. De grootste huizenbezitter van Nederland is Aat van Herk met bijna zesduizend woningen met een totale waarde van ruim 1,2 miljard euro.

Veel terrein gewonnen
Grote particuliere woningeigenaren winnen volgens de Volkskrant veel terrein op de Nederlandse woningmarkt, maar het grootste deel van de woningen is nog steeds in handen van corporaties. Omdat er landelijk een tekort is aan huizen en appartementen in de middensector, vanaf 720 euro per maand, is de waarde van de particuliere eigenaren de laatste tijd flink toegenomen.

Maastricht
​Van de grote steden in Nederland, is in Maastricht zestig procent van de woningen in handen van corporaties en veertig procent is eigendom van particulieren als Grouwels en Stienstra. De grootste woningeigenaar is woningcorporatie Vesteda, die vooral veel appartementen beheert in de wijk Ceramique.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen