Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgers bij tien grootste Nederlandse huizenbezitters

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 10:07

Drie Limburgers behoren tot de tien grootste particuliere woningeigenaren van Nederland.

Dat meldt de Volkskrant op basis van onderzoek naar de driehonderd grootste woningeigenaren van het land.

Grouwels
De kinderen van Piet Grouwels uit Maastricht bezitten landelijk 5200 woningen ter waarde van ruim een miljard euro en staan daarmee landelijk op de derde plaats. De familie heeft woningen in zowel de sociale als de particuliere sector.

Stienstra en Daelmans
De erven van de deze week overleden Henk Stienstra vinden zichzelf terug op de vierde plaats met iets meer dan vierduizend woningen. André Daelmans heeft ruim tweeduizend woningen en staat zevende. De grootste huizenbezitter van Nederland is Aat van Herk met bijna zesduizend woningen met een totale waarde van ruim 1,2 miljard euro.

Veel terrein gewonnen
Grote particuliere woningeigenaren winnen volgens de Volkskrant veel terrein op de Nederlandse woningmarkt, maar het grootste deel van de woningen is nog steeds in handen van corporaties. Omdat er landelijk een tekort is aan huizen en appartementen in de middensector, vanaf 720 euro per maand, is de waarde van de particuliere eigenaren de laatste tijd flink toegenomen.

Maastricht
​Van de grote steden in Nederland, is in Maastricht zestig procent van de woningen in handen van corporaties en veertig procent is eigendom van particulieren als Grouwels en Stienstra. De grootste woningeigenaar is woningcorporatie Vesteda, die vooral veel appartementen beheert in de wijk Ceramique.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen