Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgers bij tien grootste Nederlandse huizenbezitters

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 10:07

Drie Limburgers behoren tot de tien grootste particuliere woningeigenaren van Nederland.

Dat meldt de Volkskrant op basis van onderzoek naar de driehonderd grootste woningeigenaren van het land.

Grouwels
De kinderen van Piet Grouwels uit Maastricht bezitten landelijk 5200 woningen ter waarde van ruim een miljard euro en staan daarmee landelijk op de derde plaats. De familie heeft woningen in zowel de sociale als de particuliere sector.

Stienstra en Daelmans
De erven van de deze week overleden Henk Stienstra vinden zichzelf terug op de vierde plaats met iets meer dan vierduizend woningen. André Daelmans heeft ruim tweeduizend woningen en staat zevende. De grootste huizenbezitter van Nederland is Aat van Herk met bijna zesduizend woningen met een totale waarde van ruim 1,2 miljard euro.

Veel terrein gewonnen
Grote particuliere woningeigenaren winnen volgens de Volkskrant veel terrein op de Nederlandse woningmarkt, maar het grootste deel van de woningen is nog steeds in handen van corporaties. Omdat er landelijk een tekort is aan huizen en appartementen in de middensector, vanaf 720 euro per maand, is de waarde van de particuliere eigenaren de laatste tijd flink toegenomen.

Maastricht
​Van de grote steden in Nederland, is in Maastricht zestig procent van de woningen in handen van corporaties en veertig procent is eigendom van particulieren als Grouwels en Stienstra. De grootste woningeigenaar is woningcorporatie Vesteda, die vooral veel appartementen beheert in de wijk Ceramique.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen