Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Limburgers aan de start bij Milaan-Sanremo

Geplaatst opwoensdag 20 maart 2019 - 17:38

Tom Dumoulin (Maastricht), Roy Curvers (Roggel) en Mike Teunissen (Ysselsteyn) zullen zaterdag Limburg vertegenwoordigen in Milaan-Sanremo, de eerste grote klassieker van het wielerseizoen.

Menig wielerliefhebber maakt zich weer op voor La Primavera, zoals de bijnaam van deze klassieker luidt. De voorjaarsklassieker wordt voor de 110e keer verreden.

Favorieten
Het lijkt erop dat Teunissen beulswerk moet gaan verrichten voor kopman Dylan Groenewegen. De sprinter van Jumbo-Visma zal dan af moeten rekenen met favorieten als Peter Sagan (Bora-hansgrohe), Elia Viviani en Julian Alaphilippe (beiden Deceunick-Quick Step).

Massasprint
Curvers en Dumoulin zullen in dienst rijden van Michael Matthews. De Australiër eindigde vorig jaar in een massasprint als zevende.

De laatste keer dat een Limburger bij de eerste twintig wielrenners finishte was in maart 2000. Marc Lotz uit Valkenburg kwam in die editie als negentiende over de streep.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen