Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie jaar cel voor geweldpleger en winkeldief

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 15:14

Een man (37) verdwijnt drie jaar achter de tralies, omdat hij onder andere een reeks geweldsdelicten in Roermond op zijn naam heeft staan.

Dat heeft rechtbank Limburg vrijdag besloten.

Keien gooien
De man gooide op 26 augustus 2018 in Roermond twee keien in de richting van een fietsende man en vrouw die haar 5-jarige zoon achterop de fiets had. De steen miste op een haar na het hoofd van de slachtoffers. De dader trapte niet veel later tegen het voorwiel van de fiets van een 72-jarige vrouw. Zij raakte gewond aan haar gezicht en aan haar oog. Het bleef niet bij dat slachtoffer, want een 72-jarige man kreeg daarna een klap tegen zijn hoofd.

Bloedende hond
De verklaring van de dader is dat hij hulp zocht voor een bloedende wond en om die reden mensen benaderde. De rechtbank gelooft dat verhaal van geen kanten.

Masturberende bewegingen
Verder heeft de man twee agenten beledigd door masturberende bewegingen naar ze te maken en ongepaste taal uit te spreken. Ook heeft hij levensmiddelen gestolen uit een supermarkt. Dit alles deed hij in Roermond.

Behalve de celstraf moet de man ook 15.000 euro smartengeld betalen aan de vrouw (72) die van haar fiets werd getrapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen