Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie jaar cel voor geweldpleger en winkeldief

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 15:14

Een man (37) verdwijnt drie jaar achter de tralies, omdat hij onder andere een reeks geweldsdelicten in Roermond op zijn naam heeft staan.

Dat heeft rechtbank Limburg vrijdag besloten.

Keien gooien
De man gooide op 26 augustus 2018 in Roermond twee keien in de richting van een fietsende man en vrouw die haar 5-jarige zoon achterop de fiets had. De steen miste op een haar na het hoofd van de slachtoffers. De dader trapte niet veel later tegen het voorwiel van de fiets van een 72-jarige vrouw. Zij raakte gewond aan haar gezicht en aan haar oog. Het bleef niet bij dat slachtoffer, want een 72-jarige man kreeg daarna een klap tegen zijn hoofd.

Bloedende hond
De verklaring van de dader is dat hij hulp zocht voor een bloedende wond en om die reden mensen benaderde. De rechtbank gelooft dat verhaal van geen kanten.

Masturberende bewegingen
Verder heeft de man twee agenten beledigd door masturberende bewegingen naar ze te maken en ongepaste taal uit te spreken. Ook heeft hij levensmiddelen gestolen uit een supermarkt. Dit alles deed hij in Roermond.

Behalve de celstraf moet de man ook 15.000 euro smartengeld betalen aan de vrouw (72) die van haar fiets werd getrapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen