Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie jaar cel voor dader brute verkrachting na autopech

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 13:53

Ton R. (58) moet drie jaar de gevangenis in voor een brute verkrachting in Lottum, in 2002.

Dat heeft de rechtbank maandag bepaald. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog een celstraf van vier jaar.

Autopech
De man uit Maasbree erkende eerder seks te hebben gehad met het destijds achttienjarige meisje, maar zegt dat ze dat zelf wilde. Het speelde zich allemaal in september 2002 af, toen het meisje autopech had na een aanrijding. Ton zou haar hebben aangeboden bij hem in te stappen. Hij zou haar thuis afzetten. In plaats daarvan zouden de twee naar een bos bij Lottum zijn gereden, waar het meisje werd verkracht. Ze wist later ontsnappen, door uit zijn auto te springen. De politie werd meteen ingeschakeld, maar de man was spoorloos.

Video: L1

Seks was vrijwillig
Op basis van een dna-spoor dook de naam van Ton R. begin 2019 weer op. Hij kwam vanwege een vernieling in aanraking met justitie en zijn dna kwam overeen met een spoor dat in 2002 was gevonden. Eerder vertelt hij dat het meisje inderdaad autopech zou hebben, maar dat ze dit had willen verbloemen voor haar ouders. Ze wilde de auto verstoppen. In ruil voor zijn hulp, zou ze Ton hebben aangeboden seks met hem te hebben.

Lees ook: Vier jaar gevangenisstraf geëist voor brute verkrachting

Verzwarende omstandigheid
Volgens de rechter zijn de feiten bewezen. Ook kwam de verklaring van het slachtoffer overeen met de feiten en wat andere getuigen verklaarden. In de straf is de verzwarende omstandigheid meegenomen dat Ton R. nooit spijt heeft getoond en zelfs geen respect heeft getoond naar het slachtoffer toe.

Behalve de celstraf, moet de dader ook een schadevergoeding van 5400 euro en smartengeld van 10.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen