Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie jaar cel voor dader brute verkrachting na autopech

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 13:53

Ton R. (58) moet drie jaar de gevangenis in voor een brute verkrachting in Lottum, in 2002.

Dat heeft de rechtbank maandag bepaald. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog een celstraf van vier jaar.

Autopech
De man uit Maasbree erkende eerder seks te hebben gehad met het destijds achttienjarige meisje, maar zegt dat ze dat zelf wilde. Het speelde zich allemaal in september 2002 af, toen het meisje autopech had na een aanrijding. Ton zou haar hebben aangeboden bij hem in te stappen. Hij zou haar thuis afzetten. In plaats daarvan zouden de twee naar een bos bij Lottum zijn gereden, waar het meisje werd verkracht. Ze wist later ontsnappen, door uit zijn auto te springen. De politie werd meteen ingeschakeld, maar de man was spoorloos.

Video: L1

Seks was vrijwillig
Op basis van een dna-spoor dook de naam van Ton R. begin 2019 weer op. Hij kwam vanwege een vernieling in aanraking met justitie en zijn dna kwam overeen met een spoor dat in 2002 was gevonden. Eerder vertelt hij dat het meisje inderdaad autopech zou hebben, maar dat ze dit had willen verbloemen voor haar ouders. Ze wilde de auto verstoppen. In ruil voor zijn hulp, zou ze Ton hebben aangeboden seks met hem te hebben.

Lees ook: Vier jaar gevangenisstraf geëist voor brute verkrachting

Verzwarende omstandigheid
Volgens de rechter zijn de feiten bewezen. Ook kwam de verklaring van het slachtoffer overeen met de feiten en wat andere getuigen verklaarden. In de straf is de verzwarende omstandigheid meegenomen dat Ton R. nooit spijt heeft getoond en zelfs geen respect heeft getoond naar het slachtoffer toe.

Behalve de celstraf, moet de dader ook een schadevergoeding van 5400 euro en smartengeld van 10.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen