Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie jaar cel geëist voor berovingen tijdens 'collecte'

Geplaatst opzaterdag 19 november 2016 - 9:17

Drie jaar cel hoorden de Roemeense Leventika D. (23) en Florian R. (24) vrijdag tegen zich eisen.

Officier van justitie David van Kuppeveld had geen goed woord over voor het koppel dat tot hun arrestatie met hun vijf kinderen bij Florians moeder in Duisburg woonde.

Laf en laag
"Wat een laffe en lage daden", zei Van Kuppeveld over de (pogingen tot) berovingen van ouderen in met name Brabant en Limburg (Heibloem, Helden, Meijel, Meterik en Weert). De onvoorwaardelijke celstraf is geëist voor in totaal tien (pogingen tot) diefstal waarvan één met geweld en een winkeldiefstal.

Collecteren
Afgezien van de winkeldiefstal (in het Utrechtse Wilnis) was de werkwijze van het duo volgens justitie telkens dezelfde. De vrouw belde aan en liet een briefje zien dat ze collecteerde voor een goed doel. Als het lukte om binnen te komen, vroeg Leventika een glas water en glipte Florian naar binnen om naar kostbaarheden te zoeken. Op 19 juni sloegen ze op deze wijze drie keer toe; bij een 77-jarige Heldense, een 85-jarige Meijelse en een 92-jarige vrouw in het Brabantse Rucphen.

Geen geld
De verdachten zwegen of ontkenden tijdens de zitting. Leventika verklaarde te bedelen omdat haar partner Florian niet genoeg verdiende om de kinderen te eten te geven. "Waarom dan vanuit Duitsland helemaal naar Wilnis rijden als je geen geld hebt?", vroeg de officier van justitie. Advocaat Annemiek Kok vond de bewijslast mager.

Uitspraak
Maar de smeekbede om terug naar hun kinderen te mogen die ze sinds hun arrestatie op 19 juni niet meer hebben gezien, deed de rechter niet tot een schorsing of opheffing van de voorlopige hechtenis besluiten. Ze zullen de uitspraak op 2 december moeten afwachten in hun cel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roemeens stel verdacht van beroven oudjes
Drugspanden op slot in Helden en Meijel
Schuren zijn vaker het doelwit van inbrekers
Politie zoekt verdachten van diefstal en mishandeling
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen